КЕВР трябва да излезе със становище относно заявените от топлофикациите

...
КЕВР трябва да излезе със становище относно заявените от топлофикациите
Коментари Харесай

Рибарски след исканото поскъпване на парното: Решението е на КЕВР, парламентът не може да влияе

КЕВР би трябвало да излезе със мнение по отношение на декларираните от топлофикациите по-високи цени за парно, съобщи ръководителят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски от " Продължаваме Промяната ". Той уточни, че този въпрос е бил издигнат и по време на съвещание на комисията и депутатите чакат формалното мнение на КЕВР след инспекция обосновката на поисканите от топлофикационните сдружения по-високи цени на парното и топлата вода от 1 юли.

В отговор на въпрос, какви ограничения ще предприеме Народното събрание, защото някои топлофикационни сдружения са поискали нарастване от 300 % , Рибарски отговори, че Народното събрание е законодателен орган, а крайното решение се взима от самостоятелния регулатор .

" КЕВР ревизира обосновката на тези заявки и откакто удостоверяват, че са основани на действителни капиталови стратегии и разноски, които те ще създадат, от те ще излязат с формалните решения ", разяснява депутатът.

Като допустима причина за желаното нарастване Рибарски уточни високите цени на природния газ . Относно спрените количества газ от Руската федерация, депутатът посочи, че доставките са заместени с други . " Виждате, че се стремим цените на природен газ да останат на същите равнища ", увери националният представител.

На въпрос дали се обмислят нови обезщетителни ограничения, Рибарски сподели, че такива работят и сега. " Цената на топлинната сила в този сезон не е толкоз огромен проблем, само че в зимния сезон - ще помислим ", уточни ръководителят на енергийната комисия.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР