КЕВР ще обсъди процедурата за договори за пренос на газ

...
КЕВР ще обсъди процедурата за договори за пренос на газ
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда преноса на газ от турската до сръбската граница

КЕВР ще разиска процедурата за контракти за транспорт на газ от турската до сръбската граница. 2,8 милиарда лв. ще са нужни за построяването на инфраструктурата, по която ще тече газ, без значение от неговия генезис.
В Комисията за енергийно и водно контролиране ще бъде разисквана процедурата, която ще даде опция на " Булгартрансгаз " да подписа контракти за транспорт на природен газ от турската до сръбската граница на страната ни.

Само преди дни стана ясно, че Европейската комисия е глобила БЕХ със 77 млн. евро за блокиране на основна инфраструктура.

" В случай, че процедурата, която ще проведем. бъде сполучлива, това ще ни даде опция да преминем в идната фаза - създаване на нужната инфраструктура. Тази инфраструктура е част от разширението н модернизацията на газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз ". Това е част от концепцията за газов хъб " Балкан ", разяснява за БНР изпълнителният шеф на газовата компания Владимир Малинов.

По отношение на количествата, това, което сме планували, е 56,4 милиона да бъде оптималният потенциал природен газ, който на дневна база да може да постъпва на територията на България от българо-турската граница. Максималният първоначален потенциал от България към Сърбия е в размер на 38 милиона кубични метра дневно.

Владимир Малинов добави, че 2,8 милиарда лв. ще са нужни за построяването на инфраструктурата, по която ще тече газ, без значение от неговия генезис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР