КЕВР извършва предварително проучване за наличие на нарушение във връзка

...
КЕВР извършва предварително проучване за наличие на нарушение във връзка
Коментари Харесай

КЕВР проучва високите цени на енергийната борса

КЕВР прави авансово изследване за съществуване на нарушаване по отношение на високите цени на енергийната борса.

Със заповед на ръководителя на КЕВР от 06.08.2021 година работна група на регулатора от Дирекция „ Мониторинг и надзор по осъществяване на Регламент /ЕС/ 1227/2011 по отношение на интегритета и прозрачността на пазара на търговия на едро с сила /REMIT/ стартира авансово изследване за съществуване на обосновано съмнение за осъществено нарушаване на член 3 и член 5 от Регламента през интервала 15 юли - 15 август 2021 година

Във връзка с предварителното изследване Комисията към този момент е изискала подробна информация от Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 2 “ ЕАД, от ЕСО ЕАД и от „ Българската самостоятелна енергийна борса “ ЕАД, която да покаже дали неучастието на генериращи мощности на Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток 2 “ ЕАД на пазара „ Ден напред “ въздейства върху динамичността на цените на едро на електрическата енергия. Трите сдружения следва да дават информацията в 10-дневен период.

След приемане на желаните данни работната група на КЕВР ще направи разбор, въз основа на който ще бъде направен отчет за резултатите от осъщественото авансово изследване. Докладът ще бъде разискван на съвещание на Комисията. В взаимозависимост от изводите и констатациите в него регулаторът ще реши дали да образува произвеждане за определяне на нарушаване на член 3 и член 5 от Регламент /ЕС/ 1227/2011.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР