Кевин Спейси е оправдан по всички девет обвинения за сексуални престъпления в съдебен процес в Обединеното кралство

...
Сълзливият Кевин Спейси беше признат за невинен в сряда от
Коментари Харесай

Сълзливият Кевин Спейси беше признат за невинен в сряда от съдебно жури в лондонски съд за извършване на исторически сексуални престъпления срещу четирима мъже.

След повече от 12 часа обсъждане съдебното жури оправда американския актьор, носител на "Оскар", по девет обвинения, включително за сексуално насилие, за склоняване на лице към сексуални действия без съгласие и за склоняване на лице към проникващи сексуални действия.

Спайси, който в сряда навърши 64 години, започна да плаче и изрече "благодаря" на съдебните заседатели, след което избърса сълзите си със салфетка.

След като беше освободен от подсъдимата скамейка, той стисна ръката на адвокатите си, преди да напусне съда през странична врата.

По време на четириседмичния процес в Кралския съд в Саутуърк прокурорите разказаха на съдебните заседатели, че актьорът е опипвал агресивно трима от мъжете при инциденти между 2004 и 2013 г. в Обединеното кралство, когато е работил в лондонския театър "Олд Вик".

Четвъртият заяви, че Спейси му е правил орален секс, докато е припаднал в лондонския апартамент на холивудската звезда.

Прокурор Кристин Агню заяви пред съдебните заседатели, че Спейси е бил "сексуален насилник", който е вземал каквото си иска, когато си иска.

Тя каза, че той е бил защитен от "тройка защити": знаел е, че е малко вероятно мъжете да се оплачат; ако се оплачат, няма да им повярват; а ако се оплачат, няма да бъдат предприети никакви действия, защото е бил силен.

При даването на показания Спейси, който беше съден под пълното си име Кевин Спейси Фаулър, заяви, че делото срещу него е слабо и че инцидентите, ако са се случили, са били по взаимно съгласие.

Той каза, че е бил разпуснат, "голям флиртаджия", който е имал "случайни, безразборни сексуални контакти".

Въпреки че може да е направил неумел опит за сближаване с един от мъжете, той заяви, че никога не е нападал никого и предположи, че обвинителите са се появили, за да спечелят пари.

Спайси заяви пред съда, че трима от четиримата жалбоподатели са завели граждански дела срещу него, като заяви, че един от тях се е свързал с него, искайки заплащане на повече от 450 000 паунда (577 400 долара), и прие да възложи на частни детективи да проверят поне трима от мъжете.

Адвокатът му Патрик Гибс заяви, че не е престъпление да харесваш секс или да правиш случаен секс, дори и да си известна личност, и че "не е престъпление да правиш секс с човек от същия пол, защото сме 2023 г., а не 1823 г."

Съдебните заседатели изслушаха и певеца Елтън Джон и съпруга му Дейвид Фърниш, които дадоха показания като част от защитата на Спейси.

Гибс заяви, че Спейси е бил "следен" в интернет всяка вечер и е станал токсичен в индустрията.

Спейси беше изгонен от "Къща от карти", а сцените му във "Всички пари на света" бяха изчистени и той беше заменен от Кристофър Плъмър. Освен някои малки проекти, той почти не е работил като актьор през последните шест години.

Миналата година жури в Ню Йорк бързо оправда Спейси по дело за 40 млн. долара, заведено от актьора от "Стар Трек: Откритие" Антъни Рап по обвинения, датиращи отпреди три десетилетия.

Спейси гледаше на делото в Лондон като на шанс за изкупление, като миналия месец заяви пред германското списание "Цайт", че "в момента има хора, които са готови да ме наемат в момента, в който бъда изчистен от тези обвинения в Лондон."

Източник: "Сп: Справка: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР