Кестените са дървета (и ядки) от семейството Бук. Те са

...
Кестените са дървета (и ядки) от семейството Бук. Те са
Коментари Харесай

Лечебни свойства на дивите кестени

Кестените са дървета (и ядки) от фамилията Бук. Те са отглеждани от древността в Ориента и Европа. От това следва, че китайските, японски и европейски кестеновидни ядки са с доста огромни ядки. Ориенталските дървета са склонни да бъдат по-малки, до момента в който европейските дърветата имат огромни корони, подобаващи за рандеман на дървесина. Американският кестен е друг от гъбички през първата половина на 20 век.

Кестените и в частност дивите са добре познати със своите лечебни свойства от незапомнени времена, което остава непроменено и до през днешния ден. Ядки му, за разлика от другите ядки, имат доста ниско наличие на масло (~2%) и това им пречи да се скапват елементарно. Могат да се запазят с години, в случай че продуктът е изсушен вярно. Те имат отличен протеин.

Пресните кестени могат да се пържат, а сушените могат да се употребяват за изработката на брашно, и се употребява в произвеждане на самун и тестени произведения. В Европа и Япония се вършат захаросани кестени, за които е известно, че са огромен деликатес. Важно е да се означи, че дивите кестени са склонни да имат добра годишна продукция ядки всяка година за разлика от дъбовете и орехи.

Дивият кестен пораства до 25 метра височина, с листа в групи от 5 до 7. Плодовете са позиционирани на края на клоните на дървото.

Използвани елементи

 Кестени

Цели ядки - употребяват се за изработката на билкови екстракти и настойки за балсами и кремове.

Традиционно листата и кората се употребява за чай, кремове и запарки. Понякога листата и кората на дървото се комбинират с други билки за изработката на сиропи за кашлица.

Дивият кестен обичайно се употребява за изработката на чай за лекуване на диария или хемороиди. Див кестен Крилото се употребява за изработката на чай за подсилване на разширени вени или за лекуване на хронична кашлица.

Има цели ядки, които не са за вътрешна приложимост, в случай че не се ползват по рецепта на дипломиран доктор. Не се предлагат по време на бременност. Не би трябвало да се ползва върху ожулена кожа.

И в малко обобщение - най-големи лечебни изгоди от дивия кестен са при приложимост за кръвообращение, при хемороиди, разширени вени, както и за противовъзпалително и заздравяващо деяние.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР