Керелска мотивира своите решения така: Чисто физически се усещаше преди,

...
Керелска мотивира своите решения така: Чисто физически се усещаше преди,
Коментари Харесай

Олга Керелска: Абсолютно недопустимо е ВСС да се ползва като копче на политическата система

Керелска стимулира своите решения по този начин: " Чисто физически се усещаше преди, че политическата класа имаше отношение към избора на Гешев за основен прокурор. Тогава той имаше поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи до степен на съдба.  Тогава споделих, че се основава усещане за един политически и нженеринг.

 

По същите претекстове в този момент гласувах срещу освобождението на Гешев. Като проселедим събитията също се основава усещане за политическа интервенция при освобождението на Гешев, същото чувство беше за съдба на резултата. "

 

По думите й, когато Мария Габриел съобщи, че при положение, че се образува държавно управление с мандата на ГЕРБ ще се изиска оставката на основния прокурор. Тоест отново има политическа интервенция. Това се удостовери и от изтеклите записи по-късно. Има политическа интервенция при организирането на този развой.

 

" Абсолютно неприемливо е Висш съдебен съвет да се употребява като копче на политическата система. Не може, когато политическата система реши да постави или смени някого на този пост, да се употребява Висш съдебен съвет за реализиране на своите планове.

 

Това е в жестоко несъгласие с разделянето на врастите у нас и на независимостта на правосъдната система. Това на практита беше моят протестен избор ", акцентира тя.

 

Но и това не е съображение за предварително освобождение на основен прокурор - че е нарекъл политицете " отпадък ", счита тя.

 

Керелска акцентира, че до момента в който не се издаде указа на президента, то основният прокурор има цялостните си пълномощия.Това идва от предходни решения на Върховен административен съд по сходен проблем за Инспектората.

 

По думите й, в случай че президента издаде декрет за освобождението на Иван Гешев, то тогава Висш съдебен съвет има 7 дни да предложи нов, а след това има тримесечен период, в който да бъде избар нов прокурор.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР