Кенийците, които произвеждат, продават или дори само използват найлонови торбички,

...
Кенийците, които произвеждат, продават или дори само използват найлонови торбички,
Коментари Харесай

Не си и помисляйте да използвате найлонови торбички в Кения, защото...

Кенийците, които създават, продават или даже единствено употребяват найлонови торбички, рискуват да бъдат осъдени с до четири години затвор или санкция от 40 000 $. От през днешния ден в Кения влиза в действие най-строгият в света закон, целящ да понижи замърсяването с пластмаса, съобщи Ройтерс.

Източноафриканската страна се причислява към над 40 други страни, забранили изцяло, отчасти или обложили с налог използването на найлонови торбичкки. Сред тях са Китай, Франция, Руанда и Италия.

Много пликчета стигат до океана, където задушават костенурки и морски птици, както и пълнят стомасите на делфините и китовете с боклуци, до момента в който те не умрат от апетит.

" Ако продължаваме по този начин, до 2050 година в океана ще има повече пластмаса, в сравнение с риба ", предизвестява Хабиб ел Хабр, специалист, работещ по Програмата за околна среда на Организация на обединените нации в Кения.

На Кения й бяха нужни 10 години, с цел да прокара непопулярната възбрана.

Говорител на Кенийската асоциация на промишлените производители съобщи, че мярката ще отнеме 60 000 работни места и ще принуди 176 завода да затворят. Кения е водещ експортьор на найлонови торбички за района.

Източник: Manager.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР