Кения изстреля първия си действащ спътник за наблюдение, който беше

...
Кения изстреля първия си действащ спътник за наблюдение, който беше
Коментари Харесай

Спътник, построен с българско участие, беше изведен в орбита на борда на Space X

Кения изстреля първия си настоящ сателит за наблюдаване, който беше изведен в орбита на борда на американска ракета Спейс екс, заяви Ройтерс, като се базира на директното лъчение от ракетната компания на Илон Мъск.

Спътникът, създаден от девет кенийски инженери, ще събира данни за селското стопанство и околната среда, в това число за наводнения, суши и горски пожари. Властите възнамеряват да го употребяват за ръководство на бедствия и за битка с продоволствената неустановеност.

Ракетата Фалкън 9, носеща спътника Тайфа-1, излетя без произшествия от базата Ванденберг в Калифорния към 6:48 ч. по Гринуич, след три отлагания заради неприятно време. Отделянето на спътника от ракетата беше доказани към час и четири минути след изстрелването.

" Имаме да се оправяме с провокации, провокирани от изменението на климата, които спътникът, с помощта на това, че може да снима изображения, ще може да помогне да следим ", съобщи през вчерашния ден преди изстрелването капитан Алойс Вере, авиоинженер и заместник-директор на отдела за навигация и позициониране в ръководената от държавното управление Кенийска галактическа организация.

" Можем да следим измененията в горите, можем да следим измененията в урбанизацията ", акцентира той.

Спътникът е съединен благодарение на българската аерокосмическа компания " Ендуросат " на цена от 50 млн. кенийски шилинга (372 000 долара) за две години, оповестиха от галактическата организация

Агенцията твърди, че той ще работи пет години и по-късно ще се разпадне за 20 години, като навлезе в атмосферата и изгори, предава Българска телеграфна агенция.

В ракетата-носител бяха изстреляни и 50 потребни товара от други страни, в това число Турция, по програмата на Спейс екс за споделено пътешестване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР