Броят на американците, кандидатстващи за молби за безработица, се увеличи

...
Броят на американците, кандидатстващи за молби за безработица, се увеличи
Коментари Харесай

Малко повече американци кандидатстват за обезщетения за безработица, но съкращенията остават на стабилни нива

Броят на американците, кандидатстващи за молби за безработица, се усили предходната седмица, само че съкращенията остават на постоянни равнища макар продължаващата инфлация и високите лихвени проценти.

Молбите за компенсации за безработица за седмицата, приключваща на 1 юни, са се нараснали с 8 000 до 229 000 по отношение на 221 000 миналата седмица, заяви Министерството на труда в четвъртък.

Средният брой молби за четири седмици, който компенсира някои съмненията от седмица към седмица паднаха до 222 250, дребен спад от 750 по отношение на миналата седмица.

Общо 1,79 милиона американци са получавали помощи за безработица през седмицата, завършила на 25 май, нарастване от 2000.

Седмичните молби за безработица се преглеждат като сурогат на броя на съкращенията в Съединени американски щати за дадена седмица и знак за това накъде се е насочил пазарът на труда. Те остават на исторически ниски равнища, откогато милиони работни места изчезнаха, когато пандемията COVID-19 удари Съединени американски щати напролет на 2020 година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР