Кекс-пица: една необичайна, но вкусна рецепта Когато планирате да отидете

...
Кекс-пица: една необичайна, но вкусна рецепта Когато планирате да отидете
Коментари Харесай

Кекс-пица: една необичайна, но вкусна рецепта

Кекс-пица: една необикновена, само че вкусна рецепта

Когато планирате да отидете на пикник, най-важното, не забравяйте да вземете със себе си повече закуски. Можете, несъмнено, да извършите няколко типа сандвича, само че не е ли по-добре да извършите нещо друго и ново?

Предлагаме ви да изпечете кекс-пица – бърза и лесна опция за закуска, която е идеална за пикник, празничната маса, лека закуска на работното място, вместо самун и в други случаи. Готови ли сте да опитате?

Необходими съставки:
пшенично брашно – 350 гр.
яйца – 4 бр.
изсъхнало бяло вино – 150 мл.
слънчогледово олио – 100 мл.
лук – 1 глава
шунка – 300 гр.
кашкавал – 150 гр.
бакпулвер – 1 ч. л.
масло – 1 с. л.
маслини – 100 гр.
сол – 0.5 ч. л.
магданоз на усет

Приготвяне:
В дребен съд разбийте яйцата със сол и прибавете слънчогледово олио и по-късно бяло вино. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте и прибавете към течната примес. Замесете тесто, наподобяващо на доста гъста сметана. Нарежете лука на дребни кубчета и го запържете. Настържете кашкавала на едро ренде и нарежете шунката и зелените подправки. Нарежете маслините на пръстени. Смесете всички тези съставки с тестото и разбъркайте добре.

Покрийте тавата с хартия за печене, изсипете тестото и заравнете. Сложете да се пече в авансово загрята на 180 °С фурна за 40 минути. Ако не обичате маслини, можете да ги замените със сушени домати или царевица. Сервирайте готовата кекс-пица на масата изцяло охладена.

Запишете си тази рецепта и не забравяйте да я споделите с приятелите си!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР