Казват, че тялото ни има свой собствен език и понякога

...
Казват, че тялото ни има свой собствен език и понякога
Коментари Харесай

7 навика на езика на тялото на успешните хора, които трябва да възприемете

Казват, че тялото ни има собствен личен език и от време на време приказва доста по-силно от думите. Последните изследвания демонстрират, че хората, които знаят по какъв начин да поддържат връзка дейно, употребявайки тези невербални сигнали, имат по-високи равнища на прочувствена просветеност. Решихме да споделим тези привички на езика на тялото, които ще се надяваме да ви оказват помощ да станете по-успешни.

1. Седнете изправени
Накланянето на стола, слагането на лактите на масата и покриването на лицето с ръце са признаци на пренебрежение. Те оповестяват, че нямате интерес към това, което чувате. Напротив, в случай че седите с изправен тил и плещи обратно, изглеждате по-уверени в себе си – това е силова позиция.

Запомнете: колкото повече пространство заема тялото ви, толкоз по-успешен изглеждате. Никога не се дърпайте – това ви кара да изглеждате по-малки и да проектирате по-малко сила.

2. Използвайте вярно жестове
Ако преувеличавате жестовете си, хората ще си помислят, че говорите неистини или че се пробвате да скриете нещо. От друга страна, отворените жестове като разтваряне на ръцете ви демонстрират, че няма какво да криете.

3. Разтворени ръце
Когато кръстосате ръце, изпращате един явен сигнал: „ Не съм еластичен и не съм склонен с това, което казвате “. Дори и да се усмихвате, кръстосаните ръце и крайници не са положителни привички за езика на тялото.

4. Спрете да докосвате косата си
Ако сте от хората, които непрекъснато допират косата си, играят си с нея или се пробват да я оправят от самото начало, до момента в който другите приказват с вас, откажете този неприятен табиет! Това единствено демонстрира вашата неустановеност и липса на внимание. Спрете да докосвате косата си и се пробвайте да се концентрирайте върху естественото другарство.

5. Усмихнете се
Въпреки че усмивката на всичко не поддържа концепцията, че имате мощен темперамент, усмивката на точното място и в точното време демонстрира, че имате надзор над обстановката към вас и че можете да запазите успокоение, без значение какъв брой стресиращи са събитията.

6. Контакт с очите
Това е може би най-важното нещо, което би трябвало да научите за езика на тялото. Твърде интензивният контакт с очите може да сплаши събеседника ви и може да ви се стори, че желаете да хванете всичките им жестове и думи заради личната ви неустановеност. Ако обаче избягвате контакт с очите, това също изпраща известие – има какво да скриете. Трябва да се опитате да задържите зрителния контакт естествено, като погледнете в очите и употребявате паузи, с цел да предадете вярното известие.

7. Твърди ръкостискания
Никога не давайте едва здрависване. Това не значи, че би трябвало да счупите пръстите на индивида насреща, само че когато някой ви предложения да се ръкувате, уверете се, че е твърдо. Доброто крепко здрависване незабавно проектира самочувствие и сигурност.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР