Казват, че тенденциите от миналото рано или късно се завръщат,

...
Казват, че тенденциите от миналото рано или късно се завръщат,
Коментари Харесай

Жени над 50 години разкриват най-токсичните бюти трендове от миналото

Казват, че трендовете от предишното рано или късно се завръщат, само че когато става дума за способи за хубост, то някои са толкоз странни и противоречиви, че в действителност би трябвало да си останат в предишното.

В духа на изоставянето на потвърдено неприятните трендове, от уеб страницата huffpost.com помолиха няколко дами над 50 години да споделят трендовете в стила и хубостта, за които се радват, че към този момент не съществуват.
 Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост
А отговорите им може да изненадат някои от вас, до момента в който други просто ще си напомнят (с облекчение) какво към този момент не ни се постанова да вършим в името на хубостта.

Да стартираме със странния метод за изправяне на косата

Колкото и извънредно да ви се коства, доста от дамите си спомнят за прабабата на днешните преси за коса и какъв брой обикновено нещо беше да се употребява за изправяне.
 Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?  Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?  Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?  Странната история: Как са се обезкосмявали дамите през вековете?
Първите системи за изправяне на коса са употребявали химикали, които повреждали косата . Френският коафьор Марсел Грато за първи път вкарва горещите гребени през 1870 година – същият човек, виновен за изобретяването на машата за къдрици.

Мадам Си Джей Уокър пък употребява гребени с по-широки зъби, съчетани с химически лосиони за скалп и други изправящи лосиони. През 1909 година Айзък К. Шеро патентова първата преса за коса, направена от две плоски, нагрети ютии, които са притиснати една към друга.

Нагретите железни принадлежности стават по-популярни, защото са по-лесни за потребление и вършат косата по-малко суха. Не всяка дама обаче има достъп до такива уреди, по тази причина през 60-те години на предишния век дамите употребяват ютия за облекла, с цел да изправят косите си.

И в случай че това ви се коства трудно (да, такова е), почакайте да разберете по какъв начин дамите са къдрили косите си... Това и останалите токсични и странни бюти трендове, на които с облекчение сме споделили " довиждане ", открийте в галерията:
 Най-токсичните бюти трендове от близкото минало  Най-токсичните бюти трендове от близкото минало  Най-токсичните бюти трендове от близкото минало  Най-токсичните бюти трендове от близкото минало
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР