Казват, че тъгата, гневът и разочарованието са някои от най-пагубните

...
Казват, че тъгата, гневът и разочарованието са някои от най-пагубните
Коментари Харесай

Стаята на гнева в Лил

Казват, че тъгата, гневът и разочарованието са някои от най-пагубните страсти. Те ни състаряват и разболяват, по тази причина изпитаме ли ги - по-добре бързо да потърсим метод да се освободим от тях. Спорт, танци, музика, медитация - опциите са доста, стига да не давите мрачните мисли в алкохол или опиати.

Далновидни французи откриха нетрадиционен метод, който не води до пристрастяване и не вреди на здравето. Всъщност техниката се появява още преди две десетилетия в Япония.

Пронизващ звук от счупени стъкла и предмети, оглушителни викове, а най-после смях. Чуете ли сходни звуци - не бързайте да звъните на полицията. Уверете се, че към вас не се намира някоя от известните стаи на гнева.

Преди новогодишната нощ, в северния френски град Лил чупеха бутилки, чинии и употребявани уреди, с цел да се освободят от разочарованието и гнева и да се сбогуват с 2023 година

Стаята на гнева отваря порти в Лил през 2018 година и нормално посреща по 20 гости дневно, само че тази година броят им се нараснал съвсем двойно. Удоволствието да викате и чупите на воля коства 50 евро.

" В тази стая слагаме чинии, бутилки, мултимедийни уреди и това е за сесия за двама души, която продължава към 20 минути. Имаме хора, които идват в края на годината, с цел да изкарат всичко, което са претърпели и да продължат напред в 2024 година ", споделя шефът Анаел Каленс.

Анаел посреща хора от всички възрасти, множеството от които дами. И до момента в който половината от посетителите идват да се провиснал и позабавляват, то другата половина идват в стаята за яд след рекомендация от терапевт.

" Много психолози, психиатри и треньори за личностно развиване ни изпращат свои клиенти и пациенти. Не споделям, че чупенето на неща единствено по себе си е терапия, само че може да се употребява като лечебно упражнение ", разкрива той.

Смята се, че първите стаи на гнева се появяват в Япония в края на 2000 година В тях посетителите обличат защитни костюми и чупят разнообразни предмети, като метод за освобождение на отрицателните страсти. Специалисти настояват, че преживяването може да бъде повече от лечебно за хората, възпитани да потискат гнева непременно.

Нова телевизия, „ Събуди се "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР