Казват, че най-вкусното свинско месо е от главата на свинята,

...
Казват, че най-вкусното свинско месо е от главата на свинята,
Коментари Харесай

Свинска глава с картофи

Казват, че най-вкусното свинско месо е от главата на свинята, само че ще би трябвало да хапнем най-малко още 1-2 порции, с цел да сме изцяло сигурни

Необходими Продукти

● свинска глава - 1 с кожата
● лук - 2 глави кромид
● чесън - 1 глава
● алено вино - 1 л
● черен пипер - 18 зърна
● дафинов лист - 3 - 4 бр.
● червен пипер - 1 ч.л.
● сол
● картофи - 1 кг

Начин на подготвяне

Необходимо е да накиснете за 1 нощ свинската глава, с цел да може да й излезе кръвта. След това я посолете доста добре и поставете в огромен гювеч дружно с почистените скилидки чесън, с които се шпикова.

Добавете дафиновите листа, черния пипер и залейте с виното. Така свинската глава се пече на към 130 градуса за 8-9 часа или до момента в който месото й стартира да се отделя единствено. Може да я обърнете по време на печенето.

Готовата свинска глава извадете и обезкостете, като се резервира месото. В тиган загрейте лой и сложете да се запържи нарязания на тънки полумесеци лук, до момента в който стартира леко да се карамелизира.

Тогава прибавете местото и паралелно сложете почистените и нарязани картофи да се пекат с подправки по желание. Към края поръсете лука и месото с червен пипер, още сол при потребност, разбъркайте и след 3 минути снемете от котлона.

Поднесете свинската глава с гарнитура от печените картофи.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР