Казват, че има едно комфортно място за моментите, в които

...
Казват, че има едно комфортно място за моментите, в които
Коментари Харесай

3 смели чаровници избягаха от зоната си на комфорт, за да правят това, което обичат

Казват, че има едно удобно място за моментите, в които не знаеш какво решение да вземеш - сивото кътче, наречено " тишина ". Или с други думи - когато не знаеш какво да правиш, по-добре недей да правиш нищо.

Това сигурно не важи за тези три дами - Соня Атанасова, Боряна Костуркова и Цветелина Момчилова . Три смели чаровници, които потвърждават, че когато човек напусне зоната си на комфорта, вместо комфортната рутина, открива премеждие и напълно нов вид задоволеност.

Соня, Боряна и Цвети са съученички с разнообразни характери и натюрел. Взимат значимото решение да трансформират всекидневието си, с цел да се отдадат на ново занятие - да основат интернет платформата- място, където всеки би намерил нещо свежо за себе си.

" Животът ми преди „ Без драма " беше сякаш по-сив. Децата, работата, у дома и на другия ден още веднъж, чакайки уикенда, отпуската, Коледа. Сега някак си е по цветно. Докато пием кафе заран, обсъждаме графика на постове, статуси, фотоси хрумвания. От първичните се раждат още - в действителност е крепко да правиш това, което обичаш. Без драма, без стрес ", споделя Цвети .

" Не знам дали да разделяме живота на преди и след „ Без драма “ . Всички сме в драмата. И трите се возим на скоростното влакче на градски дами всеки ден, балансираме върху тъничък лед, влизаме от роля в роля – на делова жена, майка, държанка... А от време на време просто ти се желае да си налееш чаша вино, или две, да въздъхнеш тежко и да забравиш за всичко, най-малко за пет минути ", добавя Соня .-->

А концепцията за " Без драма " се ражда непринудено - като за място, където трите да споделят пристрастеността си към писането и нещата, които ги вълнуват.

" Бих споделила, че към момента сме първоначално и набираме скорост, само че отзивите са позитивни, което ни стимулира да продължим, а и най-важното, доставя ни наслаждение. Освен “Без драма ”, ни предстоят много забавни планове, събития и образования. Имаме доста хрумвания, в това число в този момент желаеме да развием един книжовен клуб. Само времето от време на време не ни доближава. Неслучайно споделят, че дамите сме от Венера, там денонощието трае 8 месеца – единствено по този начин времето би ни стигало за всичко ", споделя Боряна.

Защо обаче " Без драма "? " Защото животът така и така е прекомерно комплициран, с цел да живеем с драма. Един подигравателен или занимателен взор и усмивка постоянно оказват помощ да се „ преживее “ днешния ден ", показва Соня.

" Представяхме си да е противоположното на сеирджийските, жълти уеб сайтове с бомбастични заглавия. Да съдържа нещата, които в действителност вълнуват хората, това което търсят в интернет, поднесено по лек, прелестен и непоказен метод ", е отговорът на Боряна на същия въпрос.

" Няма по тъкмо име за блога, а и за философията ни за живота. Опитвам се да пребивавам без драма и изучавам и децата си да живеят по този начин – постоянно има излаз от всяка обстановка. Както се споделя, „ единственото невероятно нещо е да си обуеш гащите през главата “ , споделя Цвети.

Безспорно едно от провокациите пред трите е да вземат решението да излязат от рамката , да поемат по личен път и да основат нещо ново. " Най-трудно е да преодолееш страха от неуспеха и да се откажеш от сигурното. Живот от 9 до 5 , със сигурна заплата, с явен и спретнат график е нещо, за което множеството хора мечтаят. За други, обаче, това е като камък на шията, жертван си да потъваш всеки ден по малко в блатото на еднообразието, на златната среда. Аз към момента не съм направила последната крачка, събитията са такива сега, само че се пробвам да ги трансформира, това ми е главната цел и съм сигурна, че ще я реализира ", е мнението на Соня .

" Трябва да узрее подобаващият миг. Трябва и да носиш ненапълно рискована природа , и да вярваш в себе си, а също и да мечтаеш да го направиш ", добавя Боряна.

" Единственият метод да създадеш нещо огромно е да излезеш от зоната си за комфорт. Със сигурност моето време в корпоративния живот свърши. Решението не беше елементарно, само че не беше и някаква драма. Предизвикателствата? Та те са ежедневни и са на всички места ! Но това е супер, тъй като те водят до прогрес и те карат да се развиваш и да ставаш все по-добър ", споделя Цвети, която е извънредно признателна за поддръжката на фамилията си по новия си път.

Иначе самият уебсайт преглежда най-различни и цветни тематики - семейство, деца, кариера, бизнес, просвета – същият гювеч, какъвто е животът.

" Малко сме като Марк Твен – когато желаеме да прочетем нещо хубаво и си го написваме ", шеговито вмъква Боряна, само че показва, че българският интернет не е изключително богат откъм наличие - има много тематики, по които има нищожна информация, по други има прекалено много копирано наличие със подозрително качество. За своите публикации трите дами разчитат както на персонален опит и усещания, по този начин и на положителни практики от експерти - всичко зависи от съответната тематика.
 Соня, Цвети и Боряна Благой Момчилов
Питам ги какво мисля за клишето, че когато в длъжностен проект се съберат единствено дами, безспорно следват неприятности. " Многоуважаваните от мен японци са стигнали до извода, че повече от седем дами под един покрив води неизбежно след себе си до проблеми. Докато сме три мисля, че всичко е под надзор. В допълнение ние сме развили виртуалния модел на работа и се оправяме чудесно. Виждаме се по-рядко и то най-вече на маса с разнообразни на цвят коктейли, което в допълнение способства за положителното, работно въодушевление! Шегувам се… Всъщност се разбираме сносно ", дава отговор Боряна.

" Клишето е пъклен правилно! Но ние, обаче, сме израснали дружно. Познаваме се от доста дълго време. Това ни оказва помощ сигурно ", добавя Цвети.

А в какви обстановки най-често си споделят " Без драма "?

" Всеки ден. Понякога е нужно да си го повториш няколко пъти даже. Важно е човек да не приема нещата прекомерно съществено и персонално. Разбира се, това е мъчно, само че човек би трябвало да го възпита в себе си, за негово положително е, и за положителното на децата ни, на съпрузите ни, на сътрудниците, с които работим... ", показва Соня.

" Най-лесно, несъмнено, човек може да каже - “Без драма ”, когато драмата не е негова. Виж, когато драмата е персонална е въпрос на години тренинг, другарски диалози на 4 или 6 очи, спа процедури, медитация с и без алкохол, килограми шоколад, сантиментални комедии и други техники, посредством които да достигнеш това равнище да си казваш самичък – Стига, драма – умерено, стегни се, вземи решение, действай и не се лигави ненужно. Освен това, ние дамите сме трагични същества по принцип и при нас всичко е преекспонирано. Дори в случай че забележим просто чифт обувки няма да кажем просто – “Хубави обувки ”, а ще кажем - “Аууууу, какви хубави обувки,..бих умъртвила за тях! ” Аз персонално работя много върху себе си последните години и се пробвам да бъда в множеството време естествена и недраматична и постоянно си споделям – Без драма, вземи се стегни! ", споделя Боряна.

" Всекидневно, по няколко пъти ", е отговорът на Цвети .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР