Казваме терин само за заблуда, иначе това е ултимативният сладък

...
Казваме терин само за заблуда, иначе това е ултимативният сладък
Коментари Харесай

Терин с крем и карамелизиран кокос

Казваме терин единствено за илюзия, другояче това е ултимативният сладостен десерт, който можем да ядем всеки ден до края на живота си

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 3 бр.
● захар - 150 г
● вода - 3 с.л.
● олио - 3 с.л.
● брашно - 130 г
● какао - 1 с.л.
● бакпулвер - 1 бр. (10 г)

за крема


● сметана - 100 мл
● заквасена сметана - 400 г
● крем - 1 бр. ванилия без варене (70 г)
● прясно мляко - 400 мл
● пудра захар - 2 - 3 с.л.
● ванилова захар - 1 бр. (10 г)
● кокосови стърготини - 100 г карамелизирани

Начин на подготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете водата, олиото и брашното с бакпулвера. Разделете сместа на две елементи. Към едната прибавете какаото и разбъркайте добре.

Застелете тава с хартия за печене. В едната половина изсипете бялото тесто, а в другата кафявото. Печете на 180 градуса към 10-15 минути.

Извадете и оставете да се охлади. Нарежете блата на ленти. В купа разбъркайте заквасената сметана с пудрата захар. Към нея прибавете авансово приготвения крем и разрушената сметана. Добавете ваниловата захар и разбъркайте добре.

Застелете продълговата форма със стреч фолио. Сипете малко от крема и върху него подредете ленти от блата (от един цвят). Леко ги сиропирайте със захарен сироп и покрийте с крем. Поръсете щедро с карамелизиран кокос.

Подредете още един ред от блата, само че от различен цвят. Пак сиропирайте, намажете с крем и поръсете с кокос. Направете още един ред от блат, крем и кокос. Завършете с блат и завийте с фолиото.

Оставете терина в хладилника да стегне. След няколко часа извадете формата от хладилника и обърнете върху подобаваща паница. Намажете и украсете с останалия крем и поръсете с карамелизиран кокос.

Теринът с крем и карамелизиран кокос е подготвен.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР