Казусът с удълбочаване на пристанище-Варна също влиза в прокуратурата. Отделът

...
Казусът с удълбочаване на пристанище-Варна също влиза в прокуратурата. Отделът
Коментари Харесай

Внасят в прокуратурата и казуса с пристанище – Варна

Казусът с удълбочаване на пристанище-Варна също влиза в прокуратурата. Отделът " Икономическа полиция " към ГДНП е завършил инспекцията за двата на канала на пристанището, която стартира началото на 2022 година по сигнал на Министерство на превоза. Според проверяващите има данни за осъществено закононарушение и мнението им е за формиране на досъдебно произвеждане по член 220 от Наказателен кодекс за подписване на неизгодна договорка.

Събрани и оценени са материали от Агенция " Държавна финансова ревизия " и други институции. От Министерство на вътрешните работи показват и какво са открили.
 АКФ подаде сигнал за нарушаване на Закон за обществените поръчки при удълбочаването на пристанище Варна
АКФ подаде сигнал за нарушаване на Закон за обществените поръчки при удълбочаването на пристанище Варна

Вместо да провежда социална поръчка ДППИ разпорежда активността посредством " ин-хаус възлагане "

След осъществяване на процедурата по възлагане на публичната поръчка за удълбочаването на двата канала на пристанището е подписан контракт за осъществяване с еднолично акционерно сдружение. Съгласно подписаното с възложителя съглашение от 1 октомври 2019 година е следвало определеното акционерно сдружение да извърши дейностите " на собствен риск, със свои материали и техника, машинизация и човешки запаси ". Независимо от изискванията на документа и без да има право, сдружението е упълномощило дейностите на друго дружество, а то от своя страна ги превъзлага на трето дружество.

В хода на инспекцията е открито, че в началото определеното сдружение не е разполагало с нужния запас и техника за предоставената активност, а второто е имало дребен екип от експерти и техника, което не разрешава осъществяването на сходна активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР