Казусът с отправянето на обвинение срещу Доналд Тръмп за пари,

...
Казусът с отправянето на обвинение срещу Доналд Тръмп за пари,
Коментари Харесай

Решението за обвинението срещу Тръмп се отлага за идната седмица

Казусът с отправянето на обвиняване против Доналд Тръмп за пари, с които е купено мълчанието на порнозвезда, закупи нов поврат, откакто журито в Ню Йорк не съумя да се събере и отсрочи решението за идната седмица, съобщи Агенция Франс Прес.

Спекулациите, че историческото обвиняване против някогашния президент може да е неизбежно, се ускоряват откогато самият Тръмп разгласи, че чака да бъде задържан.

Но съвещанието на огромното жури беше анулирано, оповестиха неназовани представители на правоприлагащите органи пред голям брой американски медии, без да посочат причина. Вестник " Ню Йорк Таймс " заяви, че сходни спирания не са необикновени.

С барикади пред Тръмп Тауър и полиция в нараснала подготвеност Ню Йорк от дни е затаил мирис пред предстоящото обвиняване, като напрежението доближи връхната си точка във вторник - деня, в който Тръмп съобщи, че ще бъде задържан. Това обаче не се случи.

Съставът на правосъдните заседатели нормално заседава и в четвъртък, само че Insider, който популяризира новината за анулираното съвещание, цитира един от източниците, съгласно който журито може да не се събере още веднъж тази седмица, което значи, че решението може да бъде взето най-рано в понеделник.

76-годишният републиканец ще стане първият някогашен или настоящ президент, който в миналото е бил упрекнат в закононарушение, в случай че правосъдният състав в последна сметка гласоподава за покачване на обвиняване.

Безпрецедентният ход би провокирал земетресения в предизборната акция през 2024 година, в която Тръмп се кандидатира още веднъж. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР