Казано е, че на вкус и цвят приятели няма, но

...
Казано е, че на вкус и цвят приятели няма, но
Коментари Харесай

Пица за всеки вкус

Казано е, че на усет и цвят другари няма, само че тази пица ще задоволи и най-капризните ви посетители

Необходими Продукти

Продукти


● брашно - 2 ч.ч.
● вода - 1 ч.ч. топла
● захар - ¼ ч.л.
● сол - ½ ч.л.
● квас - ½ пакет суха

за Плънката


● шпеков колбас
● шунка
● кашкавал
● сирене
● тиквички - 1 бр.
● маслини - зелени
● карначета - 1 бр.
● доматено пюре - 150 г

Начин на подготвяне

Продуктите за тестото смесваме в огромна купа, като водата се поставя последна, тъй като според от брашното от време на време се постанова да се сипе малко по-малко от даденото количество.

След бъркане би трябвало да се получи меко тесто, което съвсем не лепне. Покриваме с забрадка и оставяме за 15 минути на топло да втаса.

Докато тестото се надига, нарязваме продуктите. Количеството им е по личен усет и предпочитание. Целта е върху макси пицата да има мини пици с разнообразни съставки и всеки, които похапва, да може самичък да избира какво парче да вземе.

Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две части, само че не равни. Едното би трябвало да е 2 пъти по-голямо от другото. Голямото парче разточваме на фино към 5-6 мм и слагаме в намазнена тава.

По-малкото също разточваме и благодарение на чаша изрязваме дребни кръгчета. Намазваме огромния с блат доматено пюре и редим дребните пици от горната страна. Мажем и тях с пюре и върху всяко кръгче редим разнообразни съставки.

Слагаме пицата в загрята на 220 градуса фурна и печем към 5 минути. Изваждаме я и настъргваме на половината сирене, на другата половина кашкавал. Слагаме още веднъж във фурната да се допече до златисто.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР