Казанлък. В тези европейски избори се очертава липса на политически

...
Казанлък. В тези европейски избори се очертава липса на политически
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Румен Петков: В тези европейски избори се очертава липса на политически дебат, липса на политически сблъсък и нежелание да се говори за бъдещето на европейска България

Казанлък. В тези европейски избори се обрисува липса на политически спор, липса на политически конфликт и отвращение да се приказва за бъдещето на европейска България, сподели за Радио " Фокус " претендентът за евродепутат от „ Коалиция за България ” Румен Петков. Той разясни, че Българска социалистическа партия не взе участие в дебата, всъщност не взе участие и в политическия живот, напускайки Парламента. „ Това е доста грозно, в една парламентарна република да откажеш да участваш в парламентарния живот, да твърдиш, че си съпротива, а да не контролираш Правителството, да нямаш парламентарен надзор. Да откажеш, да участваш във форми на битка с корупцията - КОНПИ и през днешния ден непознатите средства за всеобща информация да ни демонстрират грозните феномени, като къщите за посетители, които ги има Българска социалистическа партия и жилищата без пари, които ги има ГЕРБ, и в действителност да сведем борбата, или другояче казано, надписа на Народното събрание до „ Обединението прави квадратурата ”, тъй като Българска социалистическа партия и ГЕРБ са едно, е доста грозно “, сподели Румен Петков. Той акцентира, че само „ Коалиция за Балгария ” с номер 10 предлага, България ясно да съобщи, че поема лидерски позиции за мир на Балканите и в Черноморския басейн. „ Всички останали приказват за въоръжаване, за нови военни бази, за нови самолети. Ние настояваме за мораториум върху договорката за Ф – 16 - два милиарда, които могат да бъдат осъществени в стопанската система за основаване на работни места, високи технологии, незабавна реализация на енергийните планове. И би трябвало за всички да е ясно, че единствено „ Коалиция за България ” води борба за избавяне на въгледобивната индустрия и на топлоцентралите „ Марица - 1 ”, „ Марица – 2 ” и „ Марица – 3 ”. По силата на незаконния контракт, който подписа държавното управление на Иван Костов, които в този момент също са мераклии за Европарламента, за „ Марица – 1 ” и „ Марица – 3 ”, ние консуматорите плащаме доста по-скъп ток и това е на път да „ убие ” и въгледобивната индустрия и топлоцентралите, и българската енергетика ”, безапелационен бе Румен Петков.
Той акцентира, че „ Коалиция за България ” за разлика от всички досегашни участници в Европарламента – „ Обединени патриоти ”, Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи, ще сложи доста изрично въпроса за повреждане на двата контракта за „ Марица – 1 ” и „ Марица – 3 ”: „ Ние всички плащаме нездравословните излъчвания на „ Марица – 1 ” и на „ Марица – 3 ”. И това е огромната борба за Старозагорския район, и ние от „ Коалиция за България ” ще я проведем. ”
По отношение на Казанлък претендентът за евродепутат съобщи, че това е един от най – красивите и колоритни градове в България, освен със своята история. В този смисъл той акцентира, са нужни промени на надписите на Паметника на починалите за свободата на България в парк „ Розариум ”, където са употребявани наименованията „ долни чинове ” и „ общоевропейска война ”.
В къщичките за четене навън в парк „ Розариум ” претендентът за евродепутат от „ Коалиция за България “ Румен Петков подари екземпляри от книгата „ Илинденско-Преображенското въстание 1903 през погледа на Европейските дипломати “.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР