Казанлък. На специална церемония в Националното училище по пластични изкуства

...
Казанлък. На специална церемония в Националното училище по пластични изкуства
Коментари Харесай

Стара Загора: Над 700 деца и ученици от цялата страна участваха в дванайстото издание на Националния конкурс „Наследници на Дечко Узунов” на Художествената гимназия в Казанлък

Казанлък. На специфична гала в Националното учебно заведение по пластични изкуства и дизайн „ Акад. Дечко Узунов ” в Казанлък бяха наградени отличените произведения в 12-я Национален конкурс „ Наследници на Дечко Узунов ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Конкурсът се организира под патронажа на Областния шеф на Стара Загора. Организатори са Художествената гимназия и Община Казанлък. Тази година тематиката на състезанието е „ Моят празник ”. Организаторите събраха над 700 детски произведения от учебни заведения и рисувателни школи от цялата страна.
За втора поредна година на награждаването участва и Областният шеф на Стара Загора Гергана Микова, която персонално връчи премиите на отличените от нея произведения. „ Няма нищо по – прелестно от това да бъдеш част от празник на насладата, на младостта и дръзновението, и на гения. Няма нищо по – красива да виждаш по какъв начин детските очи търсят и намират хубостта на света, който ни заобикаля ”, сподели Микова.
В състезанието тази година бе присъдена и премия от Старозагорския митрополит Киприан, която бе връчена от архиерейски наместник отец Петко Мотев
Темата на състезанието „ Наследници на Дечко Узунов ” през 2020 година е „ Толерантност ”, по предложение на Обществения медиатор на Казанлък Гинка Щерева: Един от правилата в работата ми е толерантността – толерантност и почитание към другите от нас по цвят, по вяра, по пол. ”
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР