Казанлък. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова организира първа обща

...
Казанлък. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова организира първа обща
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът на община Казанлък Галина Стоянова организира първа обща работна среща по проект за обновяването на 3 детски градини и 5 училища

Казанлък. Кметът на община Казанлък Галина Стоянова провежда първа обща работна среща по плана „ Обновяване на просветителната инфраструктура в Община Казанлък “. В него се планува цялостна реорганизация и ново съоръжение на 3 детски градини и 5 учебни заведения по обитаеми места в общината. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
В срещата взеха присъединяване представители на управлението на Община Казанлък, екипът, който ще управлява работите по плана, управленията на детските градини и учебните заведения, в които ще се работи и тези, в които краткотрайно ще бъдат признати децата и представители на компаниите – реализатори.
Във връзка с наближаването на зимния сезон бяха прегледани още веднъж периодите по графиците за дейностите и беше основана организация за пренасочване на децата в образователните и детските заведения.
Ръководителят на плана инж. Кънчо Христов показа екипа си и увери шефовете на учебните заведения и детските градини, че в тяхно лице ще имат цялостна поддръжка и подпомагане до сполучливия свършек на плана.
Галина Стоянова благодари за проявеното схващане на участниците в срещата и предизвести за самообладание и успокоение, тъй като дейностите по плана би трябвало да се извършват прецизно.
Срещата се случва ден след формалното сключване на контракта с ръководещия орган – Министерството на районното развиване и благоустройството. Проектът на обща стойност 9 504 532,06 лева е финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “. За три детски градини в ж.к. “Изток “ в Казанлък – ДГ “Здравец “, ДГ “Слънце “ и филиал на 15-та ДГ “Звънче “ и пет съществени учебни заведения по обитаеми места – селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и градовете Шипка и Крън планът планува строително монтажни работи като въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, ремонт и създаване на тръбопровод и канализационни съоръжения, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтаж на ново съоръжение.
Дейностите би трябвало да стартират до края на месец октомври, тази година и със завършването им следващата година образователната база на територията на общината ще бъде напълно актуализирана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР