Казахме, че днес ще е най-топлият ден в месеца, но

...
Казахме, че днес ще е най-топлият ден в месеца, но
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Циклон носи сняг и дъжд

" Казахме, че през днешния ден ще е най-топлият ден в месеца, само че това май ще се случи на изток - към и над 20 градуса. В Западна България няма да е доста топло ". Това разгласи пред климатологът Георги Рачев.

12 април може да се окаже най-хубавият ден от месеца, посочи той.

За предстоящото захлаждане и дъждовно време е отговорен циклонът " Куин " от Северно море, изясни климатологът. Циклонът ще се придвижва от запад на изток - още веднъж ще натрупа сняг в планината, в ниските елементи ще има дъжд и ще бъде много хладно, посочи той.

" После от Мароко ще пристигна нов африкански циклон, който ще се придвижва към нас през идващите дни и в неделя ще донесе нова порция дъжд. В събота преди обед ще е по-хубаво времето, само че в неделя сигурно ще е дъждовно ", разгласи Рачев.

" Този дъждовен развой от неделя ще стигне чак до вторник и сряда, едни 3-4 дни с много съществени превалявания ", добави той.

" Не чакам основни градушки през днешния ден и на следващия ден, в този момент е началото на този интервал. Не можем да се отървем от тях ", уточни проф. Рачев.

През втората половина температурите ще са малко по-ниски от нормалните за този интервал, постоянно ще вали, сочи дълготрайната прогноза.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР