Каузата се състезава на конкурсен принцип до края на ноември

...
Каузата се състезава на конкурсен принцип до края на ноември
Коментари Харесай

Социален проект за изграждане на съвременни училищни тоалетни

Каузата се състезава на конкурсен принцип до края на ноември и има за цел да построи съответни условия в санитарните пространства в столичните учебни заведения

Социалният план „ София избира децата " има за цел насочи публичното внимание към положението на учебните тоалетни и да предприеме съответни стъпки за подобряването им. Лошото им положение води до неизползването им от учениците най-много в начален и междинен курс на образование, което поражда редица психически и здравословни проблеми. Проектът има късмет да бъде осъществен, в случай че събере най-вече гласове в своя поддръжка по програмата „ София избира " до края на ноември 2020 година
Защо фокус на плана са точно учебните тоалетни? Училището е мястото, в което децата ни прекарват по-голямата част от деня си. Тоалетните са свързани с техни съществени потребности, с хигиената, с възпитанието към непорочност, даже със здравословното положение на децата. Проучване извършено измежду възпитаници от Национална мрежа за децата (НМД) демонстрира, че 70% от тях отхвърлят да употребяват въпросните пространства. Това води до редица съществени проблеми, а точно:
влошено здравословно положение на децата; недобра персонална хигиена; липса на образователен модел за непорочност и образуване на отношение у учениците в начален и междинен курс към заобикалящата ги среда.
Програмата „ София избира " на Столична община е шансът да се наберат средства за финансиране, планиране и ремонт на модерни учебни тоалетни в София. предлага освен съответни решения на тези проблеми, само че и повдига значими тематики за разговор в обществото. Чия отговорност са съответните условия в учебната среда, за какво е значим персоналният образец и по какъв начин той се трансформира в модел на държание и отношение у подрастващите.

Всички, които имат вяра идеята могат да я поддържат като гласоподават за план 38. „ София избира децата ".
Актуална информация за плана можете да следите и в нашата

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР