Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

...
Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)
Коментари Харесай

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия

Kaufland България поема председателството на Сдружението за съвременна търговия (СМТ) и в идващите три години основният изпълнителен шеф на веригата Иван Чернев ще бъде ръководител на Управителния съвет на сдружението.

Сдружението за съвременна търговия сплотява едни от най-големите компании в търговията на дребно в страната и от основаването си работи интензивно за растежа, модернизацията и развиването на комерсиалния бранш от българската стопанска система. Сред главните цели на СМТ са възстановяване на изискванията за търговия и бизнес в страната, обезпечаване на висока конкуренция на пазара и подкрепяне развиването на българските производители в духа на партньорски взаимоотношения.

„ Приемаме председателството на Сдружението за съвременна търговия с отговорност към постигнатото и с подготвеност да го надграждаме и развиваме. Пред нашия отрасъл в идващите няколко години предстоят голям брой провокации – както във връзка с въвеждане на еврото, по този начин и на разнообразни законодателни промени, които уверен съм, можем да преминем по най-хубавия метод единствено с явен, градивен разговор и слагане на точни и съответни цели. Ние ще продължим да сме мотор за нововъведения и положителни промени, които да прибавят стойност към всичко, което СМТ и неговите членове вършат “, разяснява основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.

„ Вярвам, че лидерските умения на господин Чернев и високата експертизата на екипа на Kaufland България ще се разпрострат още по-мащабно по време на техния мандат и ще надградят достиженията на СМТ “, съобщи Николай Вълканов, изпълнителен шеф на СМТ.

Иван Чернев оглавява Kaufland България от 2018 година От встъпването му в служба досега веригата мина през дейна фаза на рационализация на своите обекти, откри нови хипермаркети, втора логистична база в с. Стряма и сътвори първата си национална марка „ Брей! “. Под негово управление компанията утвърждава своята водеща позиция в бранша за съвременна търговия у нас.

Чернев има над 15 години опит в Kaufland, през които е управлявал разнообразни отдели в структурата ѝ в няколко европейски страни.

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и е един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР