Катрин Тасева спечели Световната купа за сезона на два от

...
Катрин Тасева спечели Световната купа за сезона на два от
Коментари Харесай

Катрин Тасева спечели Световната купа на два от уредите за сезона

Катрин Тасева завоюва Световната купа за сезона на два от уредите - топка и лента, и раздели първото място в многобоя, а ансамбълът на България взе Световната купа за съчетанието с три обръча и два чифта бухалки. Това стана ясно през днешния ден след края на надпреварите от Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Световните купи за годината са четири - в Пезаро (Италия), София (България), Ташкент (Узбекистан) и Баку. За крайното класиране се взимат поради трите най-хубави резултати.

В самостоятелното Катрин Тасева е първа за многобоя дружно с рускините Дина Аверина и Александра Солдатова. Трите имат по 100 точки. Четвърта е Боряна Калейн с 97 точки, а Невяна Владинова е на 12-о място с 48 точки.

На обръч Катрин Тасева е пета със 75 точки, Владинова - шеста с 65, а Калейн - седма с 61. Първи са Линой Ашрам (Израел) и Дина Аверина с по 95 точки.

На топка Катрин Тасева е първа с 92 точки, Калейн дели второто място с Линой Ашрам с по 90 точки, а Владинова дели седмото място с 55 точки с Милена Балдасари (Италия) и Никол Зеликман (Израел).

На бухалки - Катрин Тасева е пета със 76 точки, Калейн - десета с 62, а Владинова - 13-а с 45.

На бухалки лидер със 105 точки е Влада Николченко от Украйна, втора е Дина Аверина със 100 точки, а трета Александра Солдатова (Русия) с 90 точки.

На лента Катрин Тасева е първа със 104 точки, след нея е Дина Аверина с 90 точки, а трета е Александра Солдатова с 85. Боряна Калейн е шеста със 76 точки, а Невяна Владинова 12-а с 46 точки.

При ансамблите България е на второто място за многобоя за сезона със 135 точки, първи на съчетанието с обръчи и бухалки със 145 точки и седми на 5 топки с 90 точки. Носител на Световната купа в многобоя е Русия със 145 точки, както и на пет топки със 135 точки. /gong.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР