Католици бяха разпнати по време на ежегоден ритуал за Разпети

...
Католици бяха разпнати по време на ежегоден ритуал за Разпети
Коментари Харесай

Петима души бяха заковани на кръстове по време на ритуал за Разпети петък на Филипините

Католици бяха разпнати по време на годишен обред за Разпети петък на Филипините, заяви Independent. 

Четирима мъже и една жена, част от тях носещи трънени венци, бяха заковани на кръстове от хора, преоблечени като римски бойци. След това кръстовете бяха издигнати на рид. 

Други десетки вярващи се самобичуваха, като гърбовете на някои бяха в допълнение нарязани с ножчета за бръснене, с цел да останат окървавени.  

При разпъването на хората се употребяват стерилизирани пирони, а след свалянето им от кръстовете те са преглеждани от медицински екипи. 

59-годишният художник Рубен Енайе е закован на кръста за 33-ти път. Той решил да се включи в ритуала, с цел да изрази благодарността си към Бога, откакто оживял след рухване от постройка.

Мъжът обяснява, че от идната година няма да се включва към този момент в ритуала, тъй като ще навърши 60 и ще е доста по-лесно да бъде тежко засегнат, по тази причина споделя, че ще съобщи традицията на по-младите. 

Друг постоянен участник в обичайните празнувания, който е разпнат за 16-и път тази година, показва, че когато взе участие, молитвите му се сбъдват. Той споделя, че спрял да взе участие в ритуала за известно време и здравето му се влошило, по тази причина почнал да се включва още веднъж.

Хиляди хора, в това число доста туристи, следиха ритуалите, които се извършват преди Великден.

Подобни възстановки се извършват от редица обитаеми места в северната част на Филипините.

Католическата черква не гледа с положително око на тези практики, само че все пак хиляди хора следят или се включват в ритуалите всяка година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР