Католическият свят празнува Петдесeтница – слизането на Свети Дух над

...
Католическият свят празнува Петдесeтница – слизането на Свети Дух над
Коментари Харесай

Оранжерия за култура в Германия празнува Петдесeтница с група от Зимбабве

Католическият свят чества Петдесeтница – слизането на Свети Дух над апостолите и Дева Мария. Традиционно в немската „ оранжерия “ за просвета Birkenried – парк, който се намира сред градовете Гюнцбург и Гунделфинген в Бавария, на огромния празник се организира огромен фестивал, отдаден на Африка. Той всекидневно притегля към 3-4 хиляди гости. Тази година поради противоепидемиологичните ограничения постоянните гости са удовлетворени, че въобще Birkenried отваря порти. Фестивалът е анулиран, само че след дългата пауза още веднъж се открива сезонът на „ Бирената градина “. В нея ще се оферират кафе и торти, студени питиета и ястия на скара.



Групата Pamuzinda от Зимбабве ще бъде дребна „ музикална “ разтуха за страдащите по анулирания Африкански фестивал. Входът, както постоянно е безвъзмезден, само че който желае, може да направи подаяние за музикантите. Освен да слушат музика, посетителите в Birkenried могат да прегледат скулптурния парк с към 100 творби на изкуството, направени от камък и стомана. Той може да е ентусиазъм за всеки, който желае да внесе смяна в градината си. Сред богатата растителност се изнасят удивителни птичи концерти. Паркът е идеална дестинация и за колоездачите.



„ Целият ни екип е удовлетворен, че още веднъж можем да отворим порти за нашите посетители, без значение, че нужните ограничения за прецизна хигиена усилват неколкократно работата ни “ – разясняват от Birkenried. „ Но здравето на нашите посетители и, несъмнено, на нашите чиновници е преди всичко. Всички посетители би трябвало да оставят адресите и телефоните си, тъй че при положение на открита зараза да можем да проследим вероятните контактни лица. Призоваваме нашите посетители да следват инструкциите ни и да се придържат към разпоредбите ни в Birkenried.

Кратка история на Birkenried

Природните дадености към езерото Койс са въодушевили основателите на „ оранжерията “ за просвета Birkenried. За първи път тя отваря порти през 2009 година, като посетителите й могат да се насладят и на вкусна храна, а децата – на креативен занимания в профилирани работилници, в това число и на „ хотел за инсекти “. През лятото над езерния бряг прелитат чудни пеперуди и водни кончета. Бобрите, които не престават да се усещат като вкъщи си, не са толкоз огромна наслада за уредниците, само че провокират неспокойствие у децата. За тях има и други развлечения - пързалки, люлки, пясъчници и доста площадки за „ дребни “ водачи – с детски спортни коли, трактори, триколки, скутери.

От 2015 година се провежда постоянна обиколка – премеждие, наречена „ Дивата природа на Африка”. По време на него фамилиите с децата се разхождат из площадките на културната оранжерия, като от близко могат да се порадват на африканската фауна. Част от нея са антилопи, слонове, лъвове, носорози и биволи. Разбира се, животните не са живи. Те са направени от метал или са ръчна направа от разнообразни детайли, „ създадени в Зимбабве “, откъдето са докарани особено за Birkenried.



Паркът със статуи в Birkenried с право може да се назова най-голямата галерия на африканско изкуство в Южна Германия. Тук могат да бъдат видени над 100 каменни статуи, изобразяващи африкански животни. Ценителите на изкуството имат особена привилегия - през лятото могат на място да видят по какъв начин работят пристигналите от Зимбабве скулптори и художници, а даже могат да вземат чук и длето и сами да поработят в работилниците.

Параклис „ Дева Мария от Birkenried “

В оранжерията за просвета има и параклис, построен със средствата на Бруно и Мария Ебер, чиято съкровена фантазия била да построят дом за молитва и съзерцаване. Параклисът е открит след три годишно строителство през 1982 година от тогавашния свещеник на Аугсбург - Щимпфле. Оттогава всяка година на Възнесение Христово (40 дни след Великден) - в параклиса се отслужва света литургия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР