Католическият свещеник Марк Вентура, известен с активистката си дейност против

...
Католическият свещеник Марк Вентура, известен с активистката си дейност против
Коментари Харесай

Публична екзекуция във Филипините

Католическият духовник Марк Вентура, прочут с активистката си активност срещу минните компании, беше убит след литургия в северната част на Филипините, съобщи ДПА.

Свещеникът беше прострелян с два патрона в публичния гимнастически салон в провинция Кагаян, където е отслужил литургията. 37-годишният духовник благославял деца и разговарял с членовете на хора, когато причинителят го прострелял в тил.

След това нападателят, носещ каска, избягал на мотоциклет, дружно с различен обвинен, заяви Родел Табулог, шеф на полицията на град Гатаран, където е осъществено убийството. Той посочи, че полицията изследва вероятните претекстове и че духовник Вентура се е употребил с добра известност измежду локалната общественост.

Никой различен не е потърпевш при нападението.

Конференцията на филипинските католически епископи акцентира, че Вентура е бил вторият духовник, погубен в страната за последните четири месеца. В известието на уеб страницата й се отбелязва, че ръкоположеният преди седем години духовник е бил прочут с битката си против минните компании и с помощта, която оказвал на коренните поданици на провинцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР