Като заплаха за европейската сигурност вижда възможното разполагане на руски

...
Като заплаха за европейската сигурност вижда възможното разполагане на руски
Коментари Харесай

Борел вижда заплаха за европейската сигурност в ядрени оръжия в Беларус

Като опасност за европейската сигурност вижда вероятното разполагане на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус Жозеп Борел, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност. Това написа по-рано през днешния ден той в " Туитър ".

" Разполагането на Беларус с съветски нуклеарни оръжия би означавало безотговорна ескалация и опасност за европейската сигурност ", написа той.

Той акцентира, че Беларус към момента може да спре това и " това е техен избор ".

Борел акцентира, че при всички случаи Европейски Съюз е подготвен да отговори на ескалацията с спомагателни наказания.
 НАТО: Разполагането на нуклеарни ракети в Беларус е рисково и безконтролно
НАТО: Разполагането на нуклеарни ракети в Беларус е рисково и безконтролно

Украйна желае незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Припомняме, че НАТО към този момент осъди декларираното ден по-рано от Русия намерение   като рисково и безконтролно.

" НАТО е внимателен и ние следим от близко обстановката. Не сме видели никакви промени в нуклеарната позиция на Русия, които биха ни предиздвикали да поправяме нашата лична ", сподели представител на НАТО.

Кремъл взе Беларус за нуклеарен пленник. Това декларира в туит секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов , като реакция на оповестеното през вчерашния ден от съветския президент Владимир Путин разполагане на тактически нуклеарни оръжия в съюзническата страна.

Изявлението на Путин за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус е стъпка към вътрешна дестабилизация на страната и усилва оптимално равнището на отрицателно усещане и публично отменяне на Русия и Путин в самото беларуското общество, прави оценка още украинецът.

Екперти към този момент показаха, че що се отнася до потреблението на тактически нуклеарни оръжия, от практическа позиция няма смисъл да се употребяват във война като тази, която се води в Украйна . Те са предопределени за широкомащабни офанзиви на многочислените армии на Варшавския блок против НАТО. За да се получи някакво преимущество на бойното поле, би трябвало да се употребяват доста такива бомби или ракети.

Разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус обаче е . По време на спора Путин нееднократно загатваше нуклеарните оръжия, само че той предприе единствено една съответна практическа стъпка, когато разгласи.
 Йотова за решението на Путин да разположи нуклеарни оръжия в Беларус: Войната става все по-опасна и страшна
Йотова за решението на Путин да разположи нуклеарни оръжия в Беларус: Войната става все по-опасна и страшна

Тя разяснява и обстановката със арестуваните кораби в Констанца
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР