Като задължение и много тежка задача приемаме третия мандат, обясни

...
Като задължение и много тежка задача приемаме третия мандат, обясни
Коментари Харесай

Нинова иска лидерска среща с всички партии до края на седмицата

Като обвързване и доста тежка задача одобряваме третия мандат, изясни Нинова в ефира на Би Ти Ви.

Българска социалистическа партия няма да продължи политиките на служебния кабинет, каквито очаквания показаха от президентството.

Важни са разликите ни в областта на сериозната политика. Неведнъж сме казвали, че имаме доста разнообразни отзиви във връзка с изпращането на оръжия за Украйна и пазаруването на вторите Ф-16, т.е ние сме срещу това. Не мога да преценява за какво госпожа Йотова направи изявлението, че президентът ще даде мандата на партия, която би траяла политиката на служебния кабинет, сподели Нинова.

Според нея въпросът с " Нексо " е повлиял на решението на президента на кого да даде мандата, а желанията му преди този момент са били да го даде на " Демократична България ".

Това разклаща Демократична България и Политическа партия, вкара ги в пояснителен режим и от политическа позиция мисля, че ще претърпят щета, разяснява още тя. Въпреки това ще предложения и тях на диалози.

В сряда от два часа стартира аленият пленум, на който ще се реши с кои партии ще договаря Българска социалистическа партия за сформиране на кабинет. Дали срещите ще бъдат двустранни или общи също ще се реши тогава.

За мен е по-добре да се съберем всички - по-работещо е и по-пестящо време, сподели соцлидерката. По-рано от " Възраждане " към този момент обявиха, че избират срещите да бъдат персонални.

Като явен знак, че дадена партия не желае договаряния - по този начин тя ще одобри отвод на водач да се срещне с нея.

Според нас би трябвало да сложим пет въпроса. Първо, желаеме ли държавно управление, а не да прехвърляме горещия картоф за какво няма такова. Второ, какво би трябвало да се свърши. Също какъв ще му бъде съставът и формула за взимане на решения, изясни Нинова.

Ние сме наясно, че с 24 депутата не можем да съставим държавно управление и да слагаме условия, призна Нинова.

Според нея диалозите не би трябвало да потеглят от това, което разделя партиите, а от общите им цели.

През бюджета би трябвало да си кажем какво е значимо. На второ място - Шенген, и на трето е Планът за възобновяване и резистентност. Като през бюджета всяка от партиите може да съобщи своите цели. Там Българска социалистическа партия ще заложи на приходи, обществена политика, цени, стана ясно от думите ѝ.

Ние нямаме несъгласия по това, че България ще одобри еврото, тъй като това е написано в контракта.

Не изпълняваме изискванията, не е подготвена стопанската система за еврото, съобщи Нинова. Но акцентира, че Българска социалистическа партия поддържа влизането ни в еврозоната - с решение на националния съвет на партията още преди тя да стане водач.

Разговорите за държавно управление, в случай че то не стане, връщането на мандата би трябвало да го съобразим с приемането на някои закони, сподели Нинова. И показа, че този въпрос е бил издигнат и по време на срещата ѝ с президента през днешния ден.

Видим ли, че няма опция за сформиране на държавно управление, ще върнем мандата. Нямаме планове да шикалкавим, само че не мога да ви кажа " ще държим мандата два месеца или един ", сподели Нинова.

Безплатни учебници за деца и минимална работна заплата 850 лв. са две от предложенията на Българска социалистическа партия, подкрепени от Народното събрание, които отразяват целите на левицата.

Ще е доста мъчно. Няма потребност от непотребни фанфари, че ще създадем държавно управление. Ще е мъчно, само че не е невероятно, изясни тя.

Връщането на хартиената бюлетина ще повдигне изборната интензивност, има вяра Нинова, което пък може да повдигне и % на партията ѝ на изборите.

Заповядайте на диалози, страната е в рецесия, има потребност от решение на проблеми - по този начин Нинова ще предложения водачите на партиите на среща.

Премиерът би трябвало да е равно далечен от всички, съобщи тя и разясни, че би трябвало да бъде утвърден от всички партии, дали поръчка за поддръжка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР