Като ви казваме, че на село и тортите са по-вкусни,

...
Като ви казваме, че на село и тортите са по-вкусни,
Коментари Харесай

Селска торта с орехи и крем

Като ви споделяме, че на село и тортите са по-вкусни, за какво не ни вярвате

Необходими Продукти

за блатовете


● яйца - 2 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● кисело мляко - 1 ч.ч.
● олио - 0.5 ч.ч.
● сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
● ванилия - 2 прахчета
● брашно - към 800 г

за крема


● прясно мляко - 1 л
● захар - 7 - 8 с.л.
● брашно - 6 с.л.
● масло - 125 г
● ванилия - 2 прахчета
● орехи - 200 г смлени

Начин на подготвяне

В купа смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне добре. След което прибавете захарта и разбъркайте да се разтвори. Прибавете олиото и разрушените с вилица яйца, разбъркайте добре.

Към сместа прибавяйте пресятото брашно на стадии като бъркате, най-после замесете с ръце безпрепятствено и нелепнещо тесто по ръцете.

Разделете тестото на 6 равни елементи и оформете на топки. Всяка топка разточвате на тънка кора върху набрашнен лист хартия за печене с идентична величина на корите.

Печете блатовете за торта в авансово нагрята на 180 градуса фурна до златист цвят и ги оставяте встрани, с цел да изстинат.

За домашния крем за торта пресейте брашното и го разтворете добре с 300 мл от студеното мляко (да няма гранули), останалото мляко поставете в железен съд с дебело дъно, прибавете захарта и поставете на сдържан огън да загрее.

Щом това стене, на тънка бликам при непрестанно бъркане налейте сместа от брашно и мляко, варите до втвърдяване на крема. Премахнете съда от котлона и прибавете маслото и ванилийките, бъркате до стопяване и асимилиране на маслото отмлечния крем.

Сглобете селската торта в тава или форма с падащо дъно, като поставите първо кора и наливате отмерено крем, поръсвате с част от смлените орехи. Така процедирате, до момента в който свършат корите, кремът и орехите, като завършвате с крем и орехи.

Оставете селската тортата да се охлади на стайна температура, след което оставяте за една нощ в ледник.

Вашата, необикновено вкусна селска торта с крем и орехи е подготвена!

Чашата е с съдържимост 250 мл

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР