Като върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и

...
Като върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и
Коментари Харесай

Президентът призова Денков да върне мандата неизпълнен

Като висш главнокомандващ съм директно зает с националната сигурност и съм предназначен да защищавам българската страна. И тъкмо поради това нецелесъобразно от моя страна е да Ви връча мандат след изтеклите записи и да поверя съдбините на страната на водачите на Вашата партия след изтеклите записи и техните обществени признания – поради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и плануваната чистка в службите и държавната администрация, поръчката за вмешателство в изборните посредством преодоляване на Министерство на вътрешните работи и дискредитирането на водачите на европейските институции и името на България.

Но аз съм предназначен да защищавам Конституцията и би трябвало да е доста ясно, че аз съм задължен да връча този изследователски мандат. Неговото оползотворяване е Ваше конституционно право, само че в името на запазвано на остатъците от нормалност и доверие в политическата система и запазване на Вашето достолепие и политическа вероятност и на запазване на имиджа на България пред нашит европейски сътрудниците, Ви приканвам да преосмислите напълно целесъобразността от оползотворяването на този мандат, който съгласно мен към този момент е дискредитиран.

С тези думи президентът Румен Радев връчи втория изследователски мандат на кандидат-премиера на ПП-ДБ Николай Денков. Държавният глава реферира към оповестените от депутата от „ Продължаваме промяната “ Радостин Василев записи от онлайн съвещанието на Националния съвет на Политическа партия, от които станаха ясни всички тези неща, за които президентът приказва. Радев направи своето доста сериозно изявление в наличието на Асен Василев, който е очакван да бъде финансов министър в възможния кабинет на Денков.

Денков обаче беше безапелационен, че в седмицата, в която може да държи мандата, ще направи всичко допустимо да откри поддръжка за държавно управление. Тази поръчка идва след оповестеното „ заледяване “ на договарянията от страна на Мария Габриел, която също посочи смущаващите изявления на Кирил Петков и Асен Василев в тези записи.

Познаваме се от години, знаете моите цели. България има потребност от устойчиво държавно управление, което да взема решение проблемите на хората, и което да придвижи напред България по европейския път. Най-спешно е приемането на бюджета, от който зависят заплатите, пенсиите, ремонтите на пътищата, учебните заведения, детските градини, лечебни заведения, а без бюджет не може да се случи. Затова е доста значимо Народното събрание да продължи да работи “, обоснова се Денков.

През идващите дни ще повеждам договаряния с другите парламентарни сили, с цел да съставим държавно управление, което да извърши дилемите, посредством които да осъществим нашата законодателна стратегия “, сподели още дой.

Кандидат-премиерът се надява идната седмица да има излъчено държавно управление.

Надявам се да осъзнавате риска от това, което желаете да извършите “, сподели президентът.

„ Осъзнавам, само че не се тревожа от компликации “, отговори му Денков.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР