Като вампири“ оприличи еврокомисарят по въпросите на икономиката и финансите

...
Като вампири“ оприличи еврокомисарят по въпросите на икономиката и финансите
Коментари Харесай

Пиер Московиси: Богатите, които не плащат данъци, са вампири


Като „ вампири “ оприличи еврокомисарят по въпросите на стопанската система и финансите Пиер Московиси богатите хора, които употребяват разнообразни схеми за укриване на налози като описаните в Paradise Papers.

Московиси сподели, че доста от схемите, разкрити при последното приключване за тези практики в офшорни зони, са „ легални и това значи, че законите би трябвало да се прозменят. Еврокомисарят поддържа три метода за преустановяване на укриването на налози, които да работят в границите на целия Европейски Съюз: черен лист с данъчните убежища по целия свят, подсилен от санкции; нови правила за бистрота за данъчни медиатори, банкери и адвокати; и наложително отчитане по страни за облага.

Европейската комисия желае да бъде контрактуван черен лист на срещата на високо ниво ЕКОФИН на 5 декември, на която да участва Филип Хамънд, само че Англия се тревожи за включването на английските отвъдморски територии като Бермуда и Кайманови острови в санкционния лист.

Комисарят съобщи, че желае да бъдат контрактувани разпоредбите за бистрота в региона на данъчното облагане в период от шест месеца, а новите процедури за докладване да бъдат въведени в границите на една година.

"Тези нападателни схеми за усъвършенстване на данъчното обмисляне, доста от тях наподобяват изцяло законни. Затова би трябвало да отговорим на правния фронт като създадем нова правна рамка. Ако това е законно, както настояват доста хора, тогава би трябвало да променим закона ", сподели финансовият комисар пред Европейския парламент в Страсбург. "Прозрачността е първото оръжие в арсенала ни. Това ще ни разреши да спрем културата на тайната и възприятието за безотговорност на хората, които правят данъчно отбягване. Те са някакви вампири, в случай че желаете. Изглежда, че не се опасяват от нищо, с изключение на от светлината, по тази причина зависи от нас да генерираме тази светлина."

Paradise Papers съдържат над 13 милиона конфиденциални документи по отношение на офшорните вложения на богати хора по целия свят, до които се добрали от немския вестник „ Зюддойче цайтунг “.

Документите съдържат имената на повече от 120 000 души и компании и хвърлят повече светлина върху данъчните практики на доста богатите, следвайки приключването на Рanama Рapers през 2016 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР