Като цяло със 70 години закъснява развитието и реформата в

...
Като цяло със 70 години закъснява развитието и реформата в
Коментари Харесай

Министърът на траспорта се извини за кошмара, наречен БДЖ


„ Като цяло със 70 години закъснява развиването и промяната в БДЖ. Случващото се е в следствие от безхаберието в развиването им. Смених управлението на БДЖ поради неприятните резултати и безхаберието “, съобщи министърът на превоза Георги Гвоздейков за Нова ТВ.

Милиарди се наливат в инфраструктурата, а отсреща няма нищо. Оттук нататък е въпрос на следствието на българската и европейската прокуратура да потвърдят ясно и изрично кой стои зад тези злоупотреби и кой позволява да се стигне до това “, сподели министърът на превоза.

„ Положението е трагично. Искам да се извиня на ощетените от железопътния превоз. Хората не заслужават това отношение. Нека от през днешния ден да ни светва алената сигнална лампа, че това не може да продължава и не трябва да разрешаваме това да се случва “, добави Гвоздейков.

Миналата седмица от Европейската прокуратура оповестиха, че са почнали инспекции на два проекта за възобновяване на железопътна инфраструктура. Първият е за сектор сред градовете Костенец и Септември по линията София – Пловдив, а вторият – за рационализация на жп правата сред Оризово и Михайлово.

„ Към момента инспекцията е ориентирана към изпълнителите, допускам, че доста скоро ще влезе и при нас, в Министерството на превоза и НКЖИ. Предстоят доста елементи и се надявам това да се разплете до дъно. Неофициално знам, че възлагането е на компании, които основават консорциуми, тъй като не дават отговор на условията. По-нататък някои от участниците в консорциума банкрутират, стартират да се трансферират отговорности, разпореждат се действия на подизпълнители. Резултатът е изхарчени милиарди и отсреща няма нищо направено “, изясни Георги Гвоздейков.

Той означи, че е поел самодейност благодарение на новото управление на БДЖ да стартира възстановяване на комфорта на преносимия състав.

„ Миналата седмица изпратихме писма на всички снабдители, които могат незабавно да обезпечат даже и втора ръка преносим състав, само че ново потомство, с цел да стартираме да модернизираме този тип превоз “, сподели Гвоздейков.

Всички, които се возят в железопътния превоз в България, би трябвало да са наясно, че се возят в нещо, което е проектирано в края на 60-те години, добави министърът. Според него на тези хора би трябвало да се достави улеснение и комфорт, каквото има в другите страни в Европа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР