Като цяло нарастващата доходност на облигациите и ситуацията с щама

...
Като цяло нарастващата доходност на облигациите и ситуацията с щама
Коментари Харесай

Акции на 5 световни компании с потенциал за растеж над 15% през 2022 година

Като цяло възходящата рентабилност на облигациите и обстановката с варианта " Омикрон " на ковид и надлежно следствията за стопанската система, прави намирането на печеливши благоприятни условия за вложения в акции от частните вложители все по-трудно. Анализаторите от TipRanks сформираха лист от пет акции на международни компании с капацитет за напредък от над 15% през 2022 година, написа CNBC. При установяване на акциите е търсено мнението на известни финансови анализатори.

Intel Corporation

В резултат на взрива на пазара на електронна търговия и стремителното развиване на високотехнологични приложения, акциите на фирмите за полупроводници започнаха да се търсят доста. Главният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингер възнамерява да отпусне до 28 милиарда $ през 2022 година, за създаване на център за научноизследователска активност във Франция и дружество за тестване и сглобяване в Италия.

Основният цех за произвеждане на силициеви пластини може да бъде издигнат в Германия. В допълнение, през декември Intel разгласи за IPO на своето дъщерно сдружение Mobileye, занимаващо се с технологии за безпилотно шофиране.

Apple Inc

Капитализацията на производителя на iPhone на 3 януари 2022 година мина границата от 3 трилиона $. Apple поддържа засилено търсене на iPhone 13 и отбелязва рекордни продажби, макар световния дефицит на полупроводници, който визира главно производителите на смарт телефони.

Освен това, основаната в Купертино компания се готви също да пусне на пазара устройство за добавена действителност Apple Glasses, което може да се появи на пазара през втората половина на 2022 година.

Netflix Inc

Анализаторът от Stifel Nicolaus Скот Девит разяснява, че макар някои опасения на вложителите, компанията Netflix продължава да основава качествено и известно наличие. Експертът отбелязва също, че в допълнение към обичайния стрийминг бизнес, Netflix внедрява нововъведения в региона на видео игрите и образните резултати.

Компанията се надява да диверсифицира паричния си поток и да се открои от другите компании за стрийминг услуги. Според Девит, Netflix ще усили общия брой клиентите си с 50% до 2025 година и ще ги удвои до 2030 година.

Експертът предлага за покупка акциите на Netflix и счита, че през 2022 година скъпите бумаги на компанията могат да имат целева цена от $660, което значи растеж от съвсем 22% за годината.

Godaddy Inc

В днешния цифров свят всяка компания се нуждае от уеб страница, обаче обществено търгуваният регистратор на домейни GoDaddy през последната година и половина се намираше в условен застой. Обаче в края на предходната година, американският хедж фонд Starboard Value закупи дял от 6,5% от акциите на компанията.

По мнението на представители на хедж фонда, скъпите бумаги на Godaddy са били подценени, само че те " съставляват атрактивна капиталова опция ".

Coursera Inc

Анализаторът от Needham & Co. Райън Макдонълд резервира " бичи " настроения по отношение на акциите на Coursera, като ги разгласи за една от най-перспективните скъпи книги от сферата на технологиите от региона на образованието за 2022 година. Експертът е убеден, че главните посоки от активността на компанията имат всички предпоставки за реализиране на високи резултати през годината.

Анализаторът е на мнение, че предпоставките за по-нататъшен напредък на Coursera ще обезпечат опция за задържане на надарени чиновници в компанията, както и вложения в разширение на гамата от нейни артикули.

Макдонълд предлага акциите за покупка, като предвижда целева цена за 2022 година от $45 за акция, което съставлява годишен напредък с повече от 93%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР