Като собственик на Той Пудел, може да се смятате за

...
Като собственик на Той Пудел, може да се смятате за
Коментари Харесай

Най-често срещаните заболявания при Той Пуделите

Като притежател на Той Пудел, може да се смятате за щастливец. Вашият бухнал другар е освен по природа доста здрав, само че и живее дълго – възрастта му може да доближи 18 години. Разбира се, като всички чистокръвни породи кучета, Той Пуделът има доста наследствени здравословни проблеми, за които би трябвало да следите деликатно.

Ето ги най-често срещаните болести при Той Пуделите:

Кучешки тумори

Тези тумори са резултат от необикновен клетъчен напредък върху кожата на кучето. Появяват се бучки върху кожата, които не изчезват от единствено себе си, а би трябвало да се отстранят хирургически.

Кожните тумори могат да бъдат злокачествени - които се популяризират в други области на тялото - или доброкачествени.

Биопсията е единственият метод да определите какъв тип израстък има Той Пудела.

Ако бучката е доброкачествена, вашият ветеринарен доктор евентуално ще ви каже да не вършиме нищо.

Но в случай че е недоброкачествен, кожният израстък би трябвало да се лекува нападателно. Най-добре е всевъзможни бучки по кожата да бъдат тествани от вашия ветеринарен доктор.

Камъни в пикочния мехур

 Има заболявания и по Той Пуделите Снимка: pixabay.com

Подобно на хората, кучетата могат да страдат от камъни в пикочния мехур - и те могат да основат огромни неудобства на вашето куче.

Камъните в пикочния мехур се появяват, когато има висока централизация на минерали в урината.

Инфекциите на пикочния мехур също могат да допринесат за появяването на камъни в пикочния мехур.

Ако вашето куче уринира по-често от нормално, не е в положение да уринира или има кръв в урината му, неотложно се свържете с ветеринарен доктор.

Това са все признаци, че вашият домакински любим може да страда от камъни в пикочния мехур или да има различен проблем с пикочните пътища.

Колапс на трахеята при кучето

Трахеята свързва горните дихателни пътища с долните и се състои от хрущяли, във формата на „ с ”, свързани един с различен. Тази конструкция разрешава оптималната еластичност при придвижване на главата и оптималната резистентност при напън. Колапс на трахеята се появява, когато има смяна в структурата на хрущялните пластини.

На процедура болестта „ колапс на трахеята ” се следи, когато хрущялните пластини са отслабени и се промени напълно формата на трахеята. Това заболяване при Той Пуделите настава заради промени в налягането.

Ако забележите, че Той Пуделът издава хрипове, до момента в който диша, кучето кашля доста, незабавно го заведете при доктор.

Болест на Кушинг

 Той Пудел Снимка: pixabay.com

Това доста съществено положение поражда, когато надбъбречните жлези създават прекалено много кортизол. Той Пудел с тази болест ще пие повече, ще яде повече и уринира повече от нормално. Може също да забележите, че кучето ви губи козината си. Бъдете нащрек за издут стомах - това е ранен сигнален знак за заболяването на Кушинг.

Кучешка катаракта

Когато Той пуделът страда от катаракта, лещата на очната ябълка стартира да се замъглява. Ако кучето ви има катаракта, може да забележите, че центърът на окото му към този момент не е явен и е станал бял. Може също да забележите, че вашето куче има проблеми със зрението, бута се в мебелите и стените.

Следете деликатно извънредно държание на кучето, тъй като колкото по-рано „ хванете ” болестта, толкоз по-голям е шансът да го излекувате болестта на Той Пудела.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР