Като се замислим, романтичните комедии, които имат продължение, изобщо не

...
Като се замислим, романтичните комедии, които имат продължение, изобщо не
Коментари Харесай

Какво да очакваме от “Моята голяма луда гръцка сватба 3”

Като се замислим, сантименталните комедии, които имат продължение, въобще не са доста. Още по-малко пък са тези, които имат и трета част. Но казусът с " Моята огромна луда гръцка женитба " е друг и сме съвсем изцяло уверени, че повода за това е обвързвана с триумфа на франчайза.

Когато излиза през 2002 година, първият филм става шлагер, доказателство за което е облагата му от цели 368.7 милиона $ в интернационалния бокс офис. Освен това сюжетът на Ниа Вардалос, която влиза и в основната роля, получава номинация за Оскар.

През 2016 година по кината потегля и " Моята огромна луда гръцка женитба 2 ", който пък се регистрира със събрани 90.6 милиона $ в бокс офиса. И поради тази статистика, не е по никакъв начин изненадващо, че историята на семейство Портокалос става трилогия.
 Снимка 632969
Източник: Forum Film

Първият филм ни срещна с влюбените Тула Портокалос (Ниа Вардалос) и Иън Милър (Джон Корбет), чиято обич не се оказва лесна, тъй като... той не е грък. Но макар първичните запаси на гръцкото семейство на Тула, в последна сметка, женитба имаше. И заживели щастливо, както се споделя.

Във втория филм Тула и Иън бяха изправени пред нови провокации и трябваше да се оправят както с проблеми, които заплашват бизнеса им, по този начин и с проблеми около щерка им Парис (Елена Кампурис), която си падаше бунтарка. А за похлупак на всичко, фамилията разкри една дълго защитавана загадка... което пък още веднъж докара до женитба.
 Снимка 632957
Източник: Forum Film

За разлика от първите две елементи, в основаването на " Моята огромна луда гръцка женитба 3 " има доза сантимент, която прави кино лентата по-трогващ и персонален за режсиьорката, сценарист и актриса в основната роля Ниа Вардалос. Първото тежко събитие, през което минава тя, е гибелта на татко ѝ. Вторият удар пък идва с новината за гибелта на Майкъл Константин, който изиграва татко ѝ Костас в първите два кино лентата от поредицата.
 Снимка 632958
Източник: Forum Film

И по този начин, началото на историята в третата част е като че ли предопределено. След гибелта на Костас, главата на семейство Портокалос, наследниците му се заемат да изпълнят неговата последна воля - да предадат дневника му на тримата му най-близки другари от детство. Това значи, че цялата рода би трябвало да посети родното му село в Гърция и да се завърне към корените си. Освен това фамилията получава и персонална покана за локалния събор, изпратена им персонално от кмета.

Багажите бързо са стегнати, само че прекарването се трансформира в освен това от елементарна екскурзия. Семейното премеждие е изпълнено със сгряващи сърцето моменти, обич, развлечение, лек комизъм и не на последно място - изненадващи обрати. И тъй като въпреки всичко филмът се споделя " Моята огромна луда гръцка женитба 3 ", женитба фактически има. Но коя е двойката, която този път си споделя " да ", не бихме развалили удоволствието като издадем.
 Снимка 632963
Източник: Forum Film

Това, което си коства да споменем обаче, е, че във кино лентата са всички познати от предните два кино лентата герои - естествено Тула, Иън и щерка им Парис, само че и чичо Ник (Луис Мандилор), вуйна Вула (Андреа Мартин), вуйна Фрида (Мария Вакрацис), Мария (Лейни Казан), Анджело (Джоуи Фатоун) и Ники (Джиа Каридис). Новите попълнения в историята пък са Елиас Какавас, който влиза в ролята на Аристотел, влюбеният в Парис колежанин, както и Мелина Коцелов, която се превъплъщава в ексцентричната и занимателна кметица Виктори.

Всички те пресъздават един самобитен празник на фамилията, културата и любовта. И го вършат по типичния за семейство Портокалос щур метод. А на фона на красивите средиземноморски пейзажи, филмът може да бъде един от най-свежите способи, по които да изпратим лятото.

" Моята огромна луда гръцка женитба 3 " е по кината от 8 септември
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР