Като се има предвид по-голямото конструктивно сходство на новите Samsung

...
Като се има предвид по-голямото конструктивно сходство на новите Samsung
Коментари Харесай

Samsung Galaxy S9+ очаквано се оказа доста сложен за ремонт


Като се има поради по-голямото градивно подобие на новите Samsung Galaxy S9/S9+ с предшествениците, разглобяването на смарт телефоните S9/S9+ е почти същото, както и при S8/S8+. Специалистите от профилния запас ifixit.com направиха разбор на ремонтопригодността, разглобявайки смарт телефона Samsung Galaxy S9+.



За да се обезпечи водоустойчивост, панелите на S9+ деликатно са залепени, което прибавя неудобства при опитите за ремонт на устройството. Твърди се също, че доста от съставените елементи имат модулен дизайн и могат да бъдат сменени по-отделно.



Счупеният екран — доста постоянно срещан проблем измежду потребителите на смарт телефони. За да се размени екрана на Samsung Galaxy S9+ се изисква цялостно демонтиране на устройството с ремонт на платката. Тази процедура най-вероятно може да коства и доста скъпо. Между другото, платката тук е една.

На гърба На Galaxy S9+ към този момент има две камери. Те са обединени в един модул и се свързват посредством един конектор.



Използваната батерия е с потенциал от 3500 mah и е съвсем идентична с тази, присъстваща в Galaxy S8+. Тя е залепена на особено място. За изваждането й е нужна използването на разтворител.



Доста любопитно е, че устройството употребява флаш-памет на Toshiba (THGAF4G9N4LBAIR). Като се има поради, че Samsung е един от водачите по произвеждане на чипове флаш-памет е по-логично да забележим лични чипове.

Като цяло, анализът на ремонта на Samsung Galaxy S9+ не е толкоз елементарен. Но в това отношение, моделът не се откроява изключително от многото модерни смарт телефони.

Ремонтопригодността на Galaxy S9+ беше оценена от експертите на iFixit с 4 от 10 вероятни точки. Точно такава оценка преди година получи и предшественика в лицето на Galaxy S8+.

По-рано, ресурсът ifixit.com също разгласява и видео с разглобяването на Samsung Galaxy S9. Можете да го видите при започване на новината.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР