Като родители, ние правим всичко възможно, за да осигурим добра,

...
Като родители, ние правим всичко възможно, за да осигурим добра,
Коментари Харесай

10 признака за хранителен дефицит при децата

Като родители, ние вършим всичко допустимо, с цел да осигурим добра, здравословна околна среда за децата си. Понякога обаче, даже и с най-хубавите старания, нашите деца могат да страдат от хранителни дефицити.

В тази връзка множеството родители си задават въпроса, дали посредством храната, която набират на детето си, то получава нужните за развиването си хранителни субстанции. Ако имате някакви подозрения, наложително се консултирайте с вашия доктор.

Чрез храната децата съумяват да си набират нужните калории, които да отговорят на техните хранителни потребности, все пак би трябвало да знаете по какъв начин питателните дефицити могат да им се отразят. Ето 10 признака за хранителен недостиг при малчуганите.

1. Депресия/безпокойство

Депресията и безпокойството се образуват в мозъка, само че могат да бъдат провокирани от хранителен недостиг. Затова би трябвало да осигурите задоволително аминокиселини на децата си. А аминокиселините се съдържат в протеините.

 10 признака за хранителен недостиг при децата 2. Хиперактивност

Хиперактивността е обвързвана със способността на мозъка да обработва информация. Деца с хиперактивност постоянно имат и неприятни бактериална флора и храносмилане. Това затруднява абсорбирането на разнообразни хранителни субстанции от организма. може да е мъчно за организма да всмуква доста разнообразни хранителни субстанции. В този случай лекарите предлагат унищожаване на модифицирани храни от менюто.

3. Забавена тирада

Забавената тирада може да бъде обвързвана с дефицит на витамин B12. Препоръчва се приемане на естествени храни съдържащи B12, а такива са телешкото, пилешкото, риба, свинско месо, млечни артикули и яйца.

4. Суха кожа/коса

Сухата кожа и коса може да бъде обвързвано с недостиг на мастноразтворими витамини като витамин А, D, E, и K2.

5. Изкривяване на зъбите

Никой родител не желае детето му да има неприятни зъби. Връзката сред неприятните зъби и хранителния недостиг е добре разказана в книгата на доктор Уестън А. Прайс „ Nutrition and Physical Degeneration “. Той е открил, че даже зъбите на близнаци, които се хранят с разнообразни храни, не порастват еднообразно. Деца, които употребяват храна, богата на мазнини, с скотски протеини и вярно подбрани въглехидрати храна, имат добре изглеждащи зъби, със напълно обикновено разстояние сред тях.

6. Кариес

Повечето хора считат, че кариесите са разследване от несъразмерна приложимост на сладко, само че тяхната поява може да бъдат обвързвана с недостиг на избрани минерали или мастноразтворими витамини.

7. Често боледуване

Добрият имунитет е целесъобразен за всяко дете и, в случай че вашето боледува постоянно, то това може да се дължи на избрани хранителни дефицити.

 10 признака за хранителен недостиг при децата 8. Честа промяна на настроения

Според Джулия Рос от Mood Cure, наситените мазнини, изключително Омега 3 мастни киселини, са изключително значими за постоянното въодушевление на човек.

Също по този начин е значимо да знаем, че хормоните на децата би трябвало да бъдат добре уравновесени. Голямо количество естроген в организма може да накара децата да се почувстват раздразнителни и мрачни. Тук на помощ идват морковите, които оказват помощ за абсорбцията на естрогена.

9. Лоша черепна конструкция или синдром „ сплескана глава “

Според проучванията на доктор Уестън А. Прайс оформянето на черепните кости на плода зависи от храната, която майката приема до момента в който е бременна. Тя би трябвало да е богата на мазнини, протеини. Зеленчуците и плодовете също са целесъобразни, а модифицирани храни неразрешени.

10. Затлъстяване

В множеството случаи наднорменото тегло е обвързвано с неправилното хранене. Когато консумираме храни, които не ни обезпечават нужните хранителни субстанции, телата ни са гладни. Те са основани за бъдат захранвани с баланс от всички храни, в това число и морски блага, скотски артикули, сурово мляко, сирене, масло, кокосово масло, плодове, зеленчуци и, несъмнено, вярно приготвени храни. Когато сме на неправилна диета или се храним с модифицирани храни, лишаваме организма от нужните му субстанции.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР