Като приятел на България и Северна Македония Гърция ще се

...
Като приятел на България и Северна Македония Гърция ще се
Коментари Харесай

Гърция ще се опита да посредничи между България и Северна Македония

Като другар на България и Северна Македония Гърция ще се опита да улесни разрешаването на техните различия по всеки метод, по който това е допустимо, съобщи гръцкият външен министър Никос Дендиас в изявление за "Евронюз ", представено от МИА.

В изявлението ръководителят на гръцката дипломация посочи поддръжката на страната за европейската вероятност на района. "След Солунския дневен ред Гърция твърдо има вяра в европейската вероятност и на Западните Балкани, и съответно в този момент за Северна Македония и Албания. И защото сме другари и на България, и на Северна Македония, ние ще се опитаме да улесним решаването на техните разлики по всеки метод, по който можем. Ние имаме вяра, че имаме общо бъдеще дружно, всички страни на Балканите ", съобщи Дендиас за "Евронюз ".

Попитан дали Гърция ще поеме съответна самодейност по този въпрос, външният министър на Гърция сподели, че "инициатива е доста мощна дума ", добавяйки, че страната е другар на всички и се пробва да бъде потребна на всички, съобщи БНР.

Но още веднъж би трябвало да кажа, че би трябвало да гледаме към огромната картина, а огромната картина е бъдещето на Балканите в Европейския съюз, акцентира Дендиас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР