Като причини милиардерът посочва необходимостта от намаляване на разходите, както

...
Като причини милиардерът посочва необходимостта от намаляване на разходите, както
Коментари Харесай

Илон Мъск уволнява 14 000 души от Tesla

Като аргументи милиардерът показва нуждата от понижаване на разноските, както и съращаването на позиции, чиито действия се дублират. Новината, че двама старши вицепрезиденти към този момент са подали оставка, потвърдиха пред публицисти самите пострадали: това са вицепрезидентът по обществена политика и бизнес развиване и сътрудника му, отговарящ за силовите запаси и силата.

Съкращенията и оставките идват откакто поръчките за пикапа-чудо Cybertruck не оправдаха упованията. През първото тримесечие на 2024 година са продадени 386 000 електрическия автомобил Cybertrucks, а са създадени над 430 000. Спадът в продажбите, съгласно обясненията на Tesla, се дължи на рецесията с доставките поради офанзивите на хутите против товарни кораби в Червено море, плюс палежа в берлинската гигафабрика през март, който немските управляващи още проверяват.

През ноември 2022 година когато купи Twitter за Щатски долар 44 милиарда, Илон Мъск също уволни 4 000 експерти, т.е., половината чиновници в обществената платфопма. Аргументите на новия тогава притежател още веднъж бяха понижаване на разноските,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР