Като отвратително определи културният министър Боил Банов поставянето на PVC

...
Като отвратително определи културният министър Боил Банов поставянето на PVC
Коментари Харесай

Банов: Отвратително е да се сложи PVC дограма на галерията в Търново, но няма какво да направя

Като " непоносимо " дефинира културният министър Боил Банов слагането на PVC дограма на художествената изложба " Борис Денев " във Велико Търново.
" Отвратително е да се сложи във Велико Търново на тази постройка певеце дограма. Това е персоналното ми отношение като жител, само че като министър мога да правя единствено законосъобразни процедури, сподели Банов и прикани това да бъде поправено ", означи по време на петъчния парламентарен надзор той.
 Явор Божанков към ГЕРБ: Вие сте като комунисти, само че от Алиекспрес Явор Божанков към ГЕРБ: Вие сте като комунисти, само че от " Алиекспрес "
Държавният запас се усвоява по този начин, както е решил министър-председателят от колата. Работите като комунисти, само че най-малко тези строяха качес...
Сградата обаче не е монумент на културата и се стопанисва от кмета на Велико Търново, уточни Банов и законът не му разрешава да направи нещо по въпроса.
На 17 декември 2020 година е осъществен оглед на постройката от Министерството на културата. Огледът е показал, че остарялата амортизирана борова дограма не може да бъде непокътната и по тази причина ще бъде сменена с бяла от PVC, като тя ще е със същия растер и размери, тъй че да не се трансформира архитектурната стойност на постройката.
Ще се запазят всички вътрешни и външни порти, които са направени от дъбово дърво. Ще се запазят и всички свещници, лампи и аплици. " Извършването на ремонтни действия в постройката на художествената изложба е възможно и констролът по тях не е в пълномощия на министъра на културата ", сподели още Боил Банов, представен от 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР