Като особено привлекателна се очертава този сезон дестинацията Пампорово-Мечи чал.

...
Като особено привлекателна се очертава този сезон дестинацията Пампорово-Мечи чал.
Коментари Харесай

10% ръст в ранните записвания на Пампорово

Като изключително привлекателна се обрисува този сезон дестинацията Пампорово-Мечи чал. Това се вижда по записванията. Отчита се с към 10% растеж на ранните записвания. Почти е напълнен хотелският потенциал за 8-ми декември, за Коледа и Нова година. Тези хотели, които през лятото не са работили, са завършили с ремонтните действия, заведенията за хранене - също. Това заяви кметът на Чепеларе Славка Чакърова след срещата си с хотелиери и ресторантьори от района Тя означи, че полемиките в този формат са доста ползотворни и мечтани. По думите на Чакърова Пампорово и Чепеларе стартират да си възстановяват доверието на туристите и да бъдат като в предишното целогодишни дестинации. „ През лятото съвсем всички хотели работиха и нямаше време да " отпочинат " за зимния сезон. Всички туристически обекти са подготвени за идния зимен сезон. Снегът заваля и на открито е една красива зимна приказка “, означи кметът. Желанието на сектора, уточни Чакърова, е множеството атракции да се оферират и през лятото. „ Факт е, че това лято имаше ужасно доста туристи. Лифтовете целогодишно работят. Има доста забележителности в покрайнината - музеи, пещери, замъци, планетариум, обсерватория. Туристът желае обаче да опита и невероятната родопска кухня. В тази тенденция предстоят още диалози “, добави Славка Чакърова.

За идния сезон " Пампорово " АД оферират нов артикул - фамилна въжен превоз карта с отстъпка сред 7 и 12% за двете ски зони. Запазва се цената на въжен превоз картата - 55 лева дневно. Тя също важи за двете ски зони. Лифт картата единствено за Мечи чал е 39 лева за възрастен. „ Лично мен доста ме зарадва, че хотелиерите повдигнаха тематиката за това съдружие, което преди години е било основано, само че е прекратило активност (Сдружението на хотелиери, ресторантьори и търговци “ с шеф Съби Маданков – б.а). На Пампорово има доста нови хотели с доста положителни и непрекъснати клиенти. Идеята на всички тях е да се обединят и да оферират обща услуга за курорта. А когато стопанинът на една къща вижда, че неговите жители желаят да работят дружно, той е благополучен, тъй като дружно се реализират по-добри резултати. Неслучайно след обединяването на Пампорово и Мечи чал се реализира необикновен резултат. Интересът към нашия район от ден на ден се усилва “, акцентира градоначалникът. Чакърова изясни, че е изминал договорът за зимното поддържане. Общината е финализирала новата процедура по желание на реализатор и е пред сключване на контракт. „ В подготовката на новата поръчка заложихме по-високи условия. Заложихме изискване комплексът да се почиства с препарати, а не да се опесъчава, тъй като се стремим да реализираме освен високо национално, само че европейско и международно равнище. Знаете, през 2019 година Пампорово ще бъде хазаин на интер ски конгреса. Това е събитие, което се организира през 4 години и на него се събират ски учители от целия свят. Искам да почистваме курорта качествено и мисля, че го показахме през последните две години. Надявам се отсега нататък да бъде още по-успешно, тъй като компанията, с която всеки миг ще подпишем контракта, удовлетворява условията ни за нова техника, за ротори, бобкат. Знаете, пространствата в курорта са дребни, уличките са тесни и по тази причина сме заложили характерни условия “, означи тя.

Миналата година е имало назначен общински чиновник, който да контролира паркирането в посока „ Студенец “ и „ Камелия “. Това лято са направени нови уширения и са завършени още зони за паркиране. Предстои да бъде назначен и различен чиновник, който да контролира зоната „ Замъците “ – „ Грийн лайф “. „ Въпреки че има знаци за възбрана на паркирането от едната страна и снегопочистващата машина не може да мине, българите сме привикнали да спрем колата до входа на хотела и с една-две крачки да сме вътре. А в действителност дистанциите са толкоз дребни, че спирайки на стотина метра, няма да затрудним гостите на курорта и ще им осигурим прелестен зимен престой “, уверена е кметицата на Чепеларе. Тя изрече признателност към държавното управление поради отпуснатите 500 000 лв., с които бе рехабилитирана част от уличната мрежа в курорта. Ремонтирани са и много тротоари, което не е правено 15-20 години. Наскоро на Чепеларе бяха отпуснати още 950 000 лв., които ще бъдат употребявани през идната година, само че към този момент и за поправки в останалите обитаеми места на общината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР