Като най-могъщият човек в страната, новият британски крал Чарлз III

...
Като най-могъщият човек в страната, новият британски крал Чарлз III
Коментари Харесай

Любимата храна на крал Чарлз: Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко

Като най-могъщият човек в страната, новият английски крал Чарлз III има достъп до множеството храни на планетата Земя. Каквото и да е, той може да го има – макар че е известно, че е малко придирчив в яденето. Оказва се обаче, че обичаното ядене на Чарлз е изненадващо елементарно. Въпреки това би трябвало да дава отговор на избрани критерии при приготвянето му, оповестява The Express.

Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко. Кралят обаче, който е прочут със своята екологичност, упорства агнешкото да е органично. Освен това гъбите би трябвало „ явно да са от личното му имение “, сподели кралският редактор Ръсел Майърс.

Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди си спомни времето, когато предизвиква чиновниците на Балморал да вървят и
да събират гъби от имението
„ Кралят обича дивите гъби и би завел готвачите си в Балморал, с цел да им покаже къде са най-хубавите гъби “, сподели Дарън. „ Върнахме ги в Бъкингамския замък и те бяха най-невероятните манатарки. “
 Любимата храна на крал Чарлз: Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко
Любимото ядене на Чарлз е изненадващо елементарно.
Сн.: https://www.mylondon.news

Наред с гъбите, агнешкото или овнешкото също се считат за обичани на крал Чарлз, от които Дарън готви доста в Бъкингамския замък. „ Когато тогавашният принц на Уелс беше там, то постоянно беше в менюто “, добави той. „ Той е огромен почитател на агнешкото. “

Главният готвач прибавя, че кралят е кулинар и постоянно се е интересувал какво се сервира и от кое място е взето. Но има една храна, която новият монарх
не обича да яде – гъши дроб
Животинският артикул може да бъде създаден единствено откакто животното е хранено принудително, с цел да се усили черният му дроб.

През последните години насилственото хранене накара благотворителните организации за животни да стартират акция против производството и продажбата на продукта. Още през 2008 година Андрю Фаркухарсън, заместител хазаин в Clarence House, разкри, че на неговите готвачи е било подредено да не купуват или сервират храната.
 Любимата храна на крал Чарлз: Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко
Камила дава на Чарлз салфетки, с цел да избърше устата си, до момента в който яде стрида.
Сн.: https://www.mylondon.news

Монархът има огромни упования и за това по какъв начин би трябвало да му бъде сервирана чаша чай.

Евън Самсън, управител гостолюбие на Dumfries House, сподели пред списание British Heritage Travel: „ Ключът е да употребявате насипен чай и чайник – една чаена лъжичка чаени листа на чаена чаша плюс спомагателна за чайника. Водата би трябвало да се загрее до 70 градуса Целзий за зеления чай и 100 градуса по Целзий за Ърл Грей или британски чай за закуска. Температурата на водата
би трябвало да се мери с термометър
Има разнообразни правила, когато става дума за зелен и черен чай: зеленият чай би трябвало да се вари три минути, до момента в който черният чай би трябвало да престои пет. За да се направи съвършена кралска напитка, се употребява органически мед вместо захар, само че се прибавя преди наливането на чая.

Въпреки че има достъп до най-хубавите международни готвачи и най-хубавите съставки, се споделя, че новата кралица консорт има изненадващо просто обичано ядене.

Камила избира елементарни фамилни обичани пред „ суетни “ предписания. Тя разкри пред списание YOU, че едно от обичаните й ястия е английска класика – фасул върху изгорял самун. Камила сподели, че харесва простотата на печен фасул върху изгорял самун, само че „ би трябвало да е печен фасул на Хайнц “.
Съпругата на крал Чарлз не харесва чушки и черва
Двамата имат впечатляваща градина с артикули, които отглеждат вкъщи. Камила изключително доста се гордее с белите си праскови.

Въпреки това, когато не й се готви, яденето й за у дома е риба с пържени картофи, написа Express.

Има някои храни, които Камила не може да понесе, като чушките са една от тях. Тя също не е почитател на вътрешностите, само че прави изключение за „ доста добър черен дроб “.
 Любимата храна на крал Чарлз: Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко
Чарлз и Камила отглеждат лична продукция вкъщи.
Сн.: https://www.mylondon.news

Описвайки идеалното си ядене за „ последна вечеря “, Камила сподели, че включва нейните домашни аспержи с доста масло, може би в ризото. Или би избрала пържени картофи и свеж фасул и грах – от градината.

Крал Чарлз също се любува на
продуктите от тяхната градина
изключително на сливите. Друга съответна поръчка за закуска беше разкрита от някогашния кралски готвач Дарън Макгрейди, който работи за семейство Уиндзор повече от 15 година Той изясни, че Чарлз III обичал да се грижи кралският килер да е добре зареден с неговата лична продукция.

Той сподели: „ Инструкцията беше да сложа две сливи и малко сок в купата и да ги изпратя за закуска. Изпращах две сливи и той вземаше една, тъй че да излезе назад след закуска, и аз сложих другата слива назад в буркана да я запазя. Една заран си помислих: „ Добре, той яде единствено една за закуска “, тъй че сложих единствено една слива в купата и я изпратих в трапезарията. Придружителите се появиха и споделиха: „ Може ли Негово кралско височество да получи две, апелирам? “ Така че трябваше да продължа да адресирам по две сливи всяка заран. “

 
Не е загадка, че британците обичат най-вече шоколада
Проучване, извършено от The British Heart Foundation, откри, че сладкото лакомство е втората най-популярна английска закуска след бисквитите.

Докато шоколадът се прави с вносни артикули, един път има опит да се направи с английски артикули. От опита е направено единствено едно блокче шоколад и то има доста специфичен кралски адресат.

В епизод на подкаста на BBC Radio 4 You’re Dead to Me водещият Грег Дженър откри, че е съвсем невероятно да отгледате какаово дърво в умерения климат на Обединеното кралство заради характерната среда, която дървото изисква.

Какаовите зърна нормално се внасят в Обединеното кралство от по-топли страни като Гана и Кот д’Ивоар.

Въпреки че казусът е подобен, група служащи във фабриката на Rowntree извадили шанс през 1932 година, когато сполучливо
отгледали дърво в оранжерия
до момента в който опитали с растения от ананас. Техният триумф обаче е стеснен, защото пораснала единствено една шушулка.
 Любимата храна на крал Чарлз: Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко
Принцеса Елизабет пробвала вкусното лакомство през 1932 година
Сн.: https://www.mylondon.news

Но това малко количество какао не е пропиляно, защото е превърнато в малко шоколадово блокче и показано на принцеса Елизабет, до момента в който тя обикаляла фабриката с родителите си.

Това значи, че кралицата е единственият човек в Обединеното кралство, който е опитвал шоколад, изработен от 100% английски артикули.

Шоколадовото лакомство е обичано и на други кралски особи. Принц Уилям харесал торта толкоз доста, че я има на сватбата си с херцогинята на Кеймбридж през 2011 година

Новият английски монарх обаче има малко по-различна визия за шоколада
просто не му харесва
Греъм Тинсли MBE е различен някогашен кралски готвач, в миналото ръководещ уелския кулинарен тим. Той изживява малко по-странната страна на храненето на Чарлз, до момента в който управлява своя екип от кулинарни специалисти, обслужващи кралски събития в Уелс.
 Любимата храна на крал Чарлз: Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко
Кралица Елизабет обожаваше шоколад. Сн.: https://www.mylondon.news

Що се отнася до основаването на банкетни менюта, основният готвач сподели, че единствените „ дребни странности “, които екипът е разкрил, са свързани с принц Чарлз, който е патрон на Уелския кулинарен тим.

Греъм сподели: „ Принц Чарлз не обича шоколад, не обича кафе, нито чесън. Така че би трябвало да вземем поради тези неща, когато сътворяваме меню за него. “

 
Кралят не обядва и има „ безсърдечен “ работен график
Крал Чарлз III в никакъв случай не обядва, яде плодове и семена за закуска и работи до среднощ. Бивш асистент на английския монарх разкрива, че той може да се похвали с „ безсърдечен график “, който го кара да работи до късно и да пропуща обяда.

Според някогашния прессекретар крал Чарлз III не обича да стои вътре прекомерно дълго и постоянно държи прозорците необятно отворени. Разбира се, че Чарлз има отмора от „ безмилостния график “ – към 13 ч. следобяд, само че „ не с цел да яде, а с цел да
излезе на открито и да се разноски
Сутрините му стартират със заглавията на новините по радиото и закуска, състояща се от сезонна плодова салата и семена с чай. Домакинството на краля се ръководи точно от дребен, само че безрезервен екип от чиновници, множеството от които са с него от десетилетия.
 Любимата храна на крал Чарлз: Негово Величество обожава ризото с диви гъби с агнешко
Чарлз избира пикантни закуски. Сн.: https://www.mylondon.news

Въпреки слуховете, че всяка заран на краля се сервират яйца, Джулиан Пейн споделя: „ Никога не съм видял нито едно варено яйце на закуска през всичките години, в които работих там “.

Например, яде солени бисквитки със сирене, единствено в случай че са загрети до харесваната от него температура. Той е бил
именуван Разглезения принц
в предишното съгласно хора от някогашния кралски личен състав.

Чарлз носи своята първокласна „ кутия за закуска “, където и да отиде, съгласно основния готвач Греъм Нюболд, някогашен член на кралския личен състав. „ Той обича да хапва домакински самун, купа пресни плодове, фрешове. Където и да отиде принцът по света, кутията със закуската върви с него. Вътре има шест разнообразни типа мед, някои специфични мюслита, сушени плодове. А също и други специфични неща, към които е малко придирчив “.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР