Като най-голямото дипломатическо събиране в света Общото събрание на ООН

...
Като най-голямото дипломатическо събиране в света Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Без хора: сесията на ООН ще даде тласък на онлайн дипломацията

Като най-голямото дипломатическо събиране в света Общото заседание на Организация на обединените нации непроменяемо трябваше да откри нов формат по време на пандемията от ковид.

Тазгодишната сесия, която ще се организира най-вече онлайн, може обаче да попречва дипломатическите пробиви по належащи световни въпроси в миг, когато нараства паниката за многостранния метод.

За Общото заседание в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк нормално идват хиляди високопоставени персони и представители на гражданското общество за диспути, странични събития, приеми и срещи с високи залози.

Проявата също по този начин е имала своите изненадващи моменти, да вземем за пример когато израелският министър-председател Бенямин Нетаняху размаха наподобяваща подигравка рисунка на бомба, а руският водач Никита Хрушчов удари по масата с обувката си.

Но тази година, вместо да излязат на подиума, международните водачи са поканени да дават авансово записани видеоматериали със своите речи, защото интернационалните пътувания са лимитирани, а коронавирусът продължава да върлува в доста страни, в това число страната хазаин.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР