Като наглец или некадърник беше определен бившият областният управител на

...
Като наглец или некадърник беше определен бившият областният управител на
Коментари Харесай

„Наглец или некадърник”: Иван Портних за бившия областен управител

Като „ наглец или негодник ” беше избран някогашният регионалният шеф на Варна Благомир Коцев от кмета на морския град Иван Портних. Повод за това стана решението на Административния съд по проблема с продажбата на общински парцели.

В бюджета на Варна за 2022 година общинските съветници заложиха продажбата на 16 общински парцела. С приходите от покупко-продажбите целево щяха да бъдат финансирани съответни инфраструктурни планове. Продажбите бяха блокирани, защото Коцев апелира решението на локалния парламент. Миналата седмица съдът излезе с решение, че жалбата на някогашния регионален шеф е неоснователна.

„ Една година бюджетът на града бе лишен от част от вероятните приходите поради политическите упоритости и словоблудства на Благомир Коцев, който самичък или по разпореждане на началниците си блокира избран пера в бюджета. Ако е знаел, че претекстовете му са неоснователни и няма да устоят съда, само че все пак е завел делото – значи тук става въпрос за един наглец, настоящ с предумисъл за протест на Варна. Ако не е знаел, тогава приказваме за един негодник. Ако е композиция от двете – още по-лошо. До дни ще разберем дали актуалният регионален шеф (Марио Смърков – б. ред.) ще повтори дейностите на своя предходник и ще апелира решението на съда ”.

Изпълнението на плановете, които трябваше да бъдат финансирани от продажбата на общински парцели, сега ще коства с 20-30 % повече поради инфлацията, добави Портних. Той разяснява и друго дело в Административния съд, отнасящо се законността на лятната градина на ресторант „ Хоризонт ” в Морската градина.

„ Ресторантът е добит от родителите на Благомир Коцев по време на приватизацията за жълти стотинки - под 200 хиляди за над 3 хиляди кв. м РЗП в сърцето на Морската градина. Всички тъжби против заповедите за прекъсването на колите в парка са от този обект, който се популяризира с безвъзмезден паркинг за клиентите си. Освен това са завладели прилежащите зелени площи с противозаконни бараки за комерсиална активност ”, сподели още Портних по адрес на Благомир Коцев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР