Като начало Русия спря зърнената сделка“. И заплаши, че ако

...
Като начало Русия спря зърнената сделка“. И заплаши, че ако
Коментари Харесай

Военен експерт: Замразяването на СВО ще бъде за Русия като поражение

Като начало Русия спря „ зърнената договорка “. И заплаши, че в случай че Организация на обединените нации не обезпечи осъществяването на договореностите по отношение на деблокирането на износа на съветски храни и торове, повторното свързване на Руската земеделска банка към SWIFT, възобновяване на работата на амонякопровода Толиати-Одеса и редица други стъпки, светът може да не помни за износа на украинско зърно.

„ Организация на обединените нации има още три месеца, с цел да реализира съответни резултати “, сподели Мария Захарова.

Само в този случай Москва ще се върне към разискването на договорката. И в изискванията на африканската горещина, която покри планетата в разгара на селскостопанския сезон, вероятността за загуба на украинско зърно може да докара до срив на международния пазар на храни.

Освен това Русия отговори извънредно остро на офанзивата против Кримския мост. Пристанището в Одеса е превърнато в руини от ответен удар. И това е най-ярката проява, че интервалът на реверанса завърши.

И на всичкото от горната страна президентът на Беларус Александър Лукашенко се оплака на Путин на срещата, че „ вагнеровците “ почнали да го напрягат, тъй като желаят да отидат на Запад „ на екскурзия “.

И в случай че прибавим към това, че притежателят на Вагнер беше съвсем банален за опита за протест, тогава всички тези пъзели ясно се вписват в картината на „ смяната е закъсняла “.

Военният специалист Виктор Литовкин като цяло споделя тази позиция.

„ Със сигурност се приготвя нещо. Опасявам се, че най-лошият вид не би бил, когато СВО бъде лимитирана в рамките на тези области, които към този момент сме освободили. Това ще наподобява като проваляне за нас.

Като цяло считам, че нашето управление чака украинското контранастъпление да се провали. И тогава ще би трябвало да преминем в уверено нахлуване. Поне в посока Николаев и Одеса. Украйна би трябвало да бъде откъсната от Черно море.

Ако не създадем това, няма да защитим Крим и Кримския мост. Освен това е належащо да се защитят районите Белгород, Брянск, Курск, Воронеж. Така че е належащо да се освободят и Сумска, Харковска и Днепропетровска области.

В края на краищата точно оттова се обстрелва съветска територия, а нашият президент неотдавна приказва за нуждата от основаване на „ санитарна зона “.

" СП ": Тоест?

- Според мен става дума за изтласкване на силовите структури на Украйна най-малко с 300 км. Това е дистанцията, което лети най-далечната ракета Himers.

Тук би трябвало да разберем, че щом освободим тези територии, въоръжените сили на Украйна незабавно ще стартират да ги обстрелват. Следователно ще би трябвало да се придвижим още на север и запад, до момента в който стигнем до полската граница.

Съдейки по настроението на нашия президент, който неотдавна съобщи на съвещание на Съвета за сигурност, че няма да се намесваме в дейностите на Полша в Украйна, той може би е подготвен да даде западните райони на поляците.

И още по-рано, Дмитрий Медведев сподели, не забравяйте, че би трябвало да продължим напред, до региона на Лвов. Лично аз не съм толкоз общителен и считам, че би трябвало да се придвижим напряко към полската граница.

" СП ": Но не е належащо да окупираме цяла Украйна и да се сблъскваме с Полша за осем западни области. Може би някои територии, граничещи с Русия, ще бъдат оповестени за демилитаризирана зона. Украйна няма да има право да разполага там въоръжени сили.

— Да, това е допустимо. Но факт е, че в киевската хунта не може да има нито копейка доверие. Украйна в никакъв случай не е изпълнявала отговорностите си по нито един въпрос.

Например Съединени американски щати доставиха касетъчни муниции на въоръжените сили на Украйна и увериха международната общност, че Киев им е поел писмен ангажимент да не употребяват тези муниции против цивилни. И първото им потребление е против цивилното население. Включително против наши сътрудници, против публицисти.

„ Затова да се доверявате на Украйна е наивно и неуместно “, счита Виктор Литовкин.

Експертът Михаил Александров, посланик от кариерата, е развил усет за смяна през годините.

- И аз имам възприятието, че започнаха съществени промени. Явно се натрупаха сериозни моменти, които получиха ново качество и накараха управлението ни да се раздвижи. Защото съседите към този момент започнаха да щракат на Русия.

Турция се опита да диктува какъв брой дълго могат да останат нашите миротворци в Нагорни Карабах, до момента в който Азербайджан стартира да демонстрира нрава си. Полша реалокира войски към границата с Беларус.

Всичко това са доста неприятни признаци. Вече сме престанали да се възприемаме като сериозна мощ заради обстоятелството, че меките отговори, непрекъснатите повторения за „ алените линии “ звучаха от наша страна прекомерно дълго. А това е доста рискова наклонност!

Последните дейности на Русия демонстрират, че сме решили да прекъснем тази наклонност. Добре, че най-малко в този момент започнаха систематично да унищожават пристанищната конструкция на Украйна и блокираха коридорите, по които бяха осъществени терористични офанзиви против Севастопол, Кримския мост, нашите кораби в Черно море.

Така че, съгласно мен, към този момент е почнал прочут поврат, означи Михаил Александров.

Като цяло има доста разновидности за развиване на събитията: от запазването на спора до победния марш към Варшава, извинете, до полската граница.

Между другото, този логаритъм пасва и на ареста на Игор Гиркин (Стрелков) по обвиняване в обществени апели за екстремистка активност, осъществени посредством интернет. Много специалисти се чудеха за какво е трябвало да лежи в пандиза, макар че можеше да бъде лимитирано до домакински арест.

Аргументът „ може да избяга “ тук е преувеличен. Къде би избягал? Приятелските на Русия страни ще го екстрадират, тъй като са длъжни. Недружелюбните ще създадат същото и също с възприятие за достижение, той въпреки всичко е някогашният министър на защитата на ДНР, личност нон грата.

И в действителност, за какво толкоз жестоко? Може би тогава, с цел да е несъмнено, че ще седи безшумно и няма да се забърква в нищо. Защото от времето на войната в Босна, където се биеше като доброволец, той има репутацията на самоуверен, само че не доста добре осведомен с политическите тънкости и по тази причина основава доста проблеми.

В събитията от 2014 година той изигра роля, несъмнено, ярка. Но към момента не е ясно коя част от дейностите му са съгласувани с кого и коя е чиста самоинициатива.

Между другото, в този момент доста специалисти обръщат внимание на обстоятелството, че в случай че ЛНР и ДНР не бяха напуснали окончателно политическото пространство на Украйна, Зеленски в никакъв случай нямаше да заеме президентския пост. И президентът Порошенко щеше да би трябвало да се държи доста по-тихо и по-лоялно.

Освен това Гиркин, за разлика от избягалите опозиционери, които получиха опция да изоставен и от четирите страни, към момента се радва на поддръжка измежду известна част от патриотично настроените жители. А те може да не харесат някои евентуални решения на украинската рецесия.

Но журналистът Олег Блохин, който отразява СВО от първа линия, счита, че Гиркин от дълго време е изгубил всичките си поддръжници.

- Стрелков не може да управлява никаква мощ заради непоносимостта на характера си. С всички, които го подкрепяха, той съумя да скапе връзките. Дори тези, които се пробваха да се причислят към него, бързо си потеглиха.

Що се отнася до обстановката на линията на прикосновение, към момента няма съществени промени. На север, да, процесът стартира, нашите заловиха няколко опорника, към четиринадесет броя.

Това е огромен прогрес. И те дадоха отговор добре на офанзивата на Кримския мост. Ако не схващат, ще разбираем още по-разбираемо. Реакцията постоянно би трябвало да е по-силна от всяко деяние. Това е всичко.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР