Като малък Джеръми е изключен от училище за пушене, пиене

...
Като малък Джеръми е изключен от училище за пушене, пиене
Коментари Харесай

Джеръми Кларксън ~ хулиган, мъдрец, автомобилен виртуоз

Като дребен Джеръми е изключен от учебно заведение за пушене, пиянство и непочтено държание. Кой да знае, че последното ще се трансформира в запазена марка, която ще осребри кариерата му като водещ на популярното предаване Top Gear. С 21 супер сполучливи сезона, най-гледаното спортно шоу на BBC, е в директна взаимозависимост от невероятното чувсто за комизъм на главния водещ – мистър Кларксън.

Неговите разбори във връзка с колите, хората и живота, печелят милиони почитатели, които са във екстаз от бруталния език на истината, съпроводен с виртуозна безпардонност. Хаплив, нахален, безсрамен, талантлив в сравненията, съден от стотици афектирани, Джеръми Кларксън продължава да твори скандални триумфи.

Последният от тях е от началото на ноември, когато на английския хартиен пазар се появи най-новата му книга The Wit and Wisdom of Jeremy Clarkson. Целта – да " покори " Коледните ранглисти за бестселъри. Съдържанието – безусловно чисто бели страници сред кориците. Цена – £3.99. Новата " шегичка " на тв водещия, към този момент е в продажба. А ние ще прибавим същинско наличие към това, което липсва в книга. Остроумието и мъдростта на Джеръми Кларксън.

Коли, като никои други

1. Защо в Англия не готвим кучета? Ами тъй като не можем. Откъде накъде корейците ще вършат коли?

2. Винаги щом видя мъж над 50 да кара кабрио, имам чувството, че виждам рекламен клип на " Виагра ".

3. Пробвах няколко пъти сателитната навигация на новото BMW и най-после все навлизах в Полша.

4. Алфа Ромео Брера е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило за тапети, само че никой няма да й откаже, нали?

5. За мен Ферари е умалена версия на Бог.

6. С Хюндай купе корейците са се пробвали да имитират Ферари. Но вместо да го създадат както би трябвало - да купят едно Ферари, да го разкостят и да го копират, те просто са пратили един кореец в Рим, да им опише по телефона по какъв начин наподобява Ферари. Явно и връзката е била много неприятна...

7. Често упрекват Top Gear, че демонстрира коли, които не всеки може да си разреши. И по този начин, през днешния ден започваме с най-евтиното Ферари.

8. Високата скорост не е умъртвила никого. Рязкото прекъсване прецаква нещата.

9. Непонятна ми е логиката на автобусните ленти - по какъв начин по този начин някой по-беден от мен ще идва по-бързо там, за където съм тръгнал и аз?!

10. Хората, които карат BMW M3, нямат другари.

11. От 0 до 100 с Порше Кайен лишава 5 секунди и 50 л бензин. Що се отнася до дизайна на тази кола, виждал съм гангренясали рани, които наподобяват по-добре.

12. Адаптивното окачване на Бентли Континентъл GT, е нещо тъкмо толкоз потребно, колкото бутон " още 5 минути сън " върху противопожарна тревога.

13. Да караш този пикап на Форд е толкоз прелестно, едвам ти вършат клизма с уасаби.

14. " Тих " за дизел е като " учтив " за палач.

15. Рено Еспас е добър ван, само че не е нещо, с което би трябвало да се хвалиш. Все едно да викаш с цяло гърло: " Хей, аз имам сифилис - най-хубавата от венерическите заболявания! "

16. Сегуей е изработен за дебели американци да вървят до хладилника, без да се изморяват доста.

17. Кабрио с 4 седалки? Единственият човек, който в миналото е изглеждал добре в такава кола, е Адолф Хитлер.

18. Твърдят, че създадената в Малайзия кола Перодуа Келиса, развива оптималната скорост от 140 км/ч. Това обаче става толкоз постепенно, че се колебая някой да е живял задоволително дълго, с цел да го удостовери.

19. Винаги когато пострадвам от бодърствуване, поглеждам фотография на Тойота Камри и на часа задрямвам.

20. Предпочитам да съм в Aston Martin V8, в сравнение с в Кийра Найтли.

21. Карането на Лотус Елиз доставя същия кеф, като да наблюдаваш ескадрила френски изтребители, които се разрушават във фабрика за фойерверки.

22. Една дума разказва тъкмо Опел Вектра - стартира с " л " и приключва на " о ", само че не е " лято ".

23. Климатикът на Ламборгини е като астматик, прикрит в панела, който духа през сламка.

Международното състояние и дамите

24. В Русия хората приказват безусловно всичко, за което им пристигна на разум. Опитайте се да разсъждавате като руснак в Англия - ще ви пребият с камъни за расизъм и жигосат като маниак. Подхвърлете, че пълнолетието настава на 12 години. За Бога, в Русия никой няма ти каже, че си педофил. Напротив, с интерес ще изслушат, за какво по този начин мислиш. Руснаците, 70 години не са могли да разискват нищо. Затова в този момент желаят да разискват всичко.

25. Тъкмо бях решил, че Русия е плод на любовта сред Монте Карло и Кувейт, когато някой се наведе и ми прошепна в ухото, че Лада Рива към момента е в произвеждане.

26. Винаги съм твърдял, че да си мъж в Италия, е все едно да си спечелил лотарията на живота по рождение. Никой не оспорва и не ми споделя: " Не, не, аз пък избирам да съм шведски швестър. "

27. Щом колите отразяват националния темперамент, то мексиканските коли са мързеливи, безполезни, пръдливи и по през целия ден подпират някоя ограда, втренчени в кактусите, облечени в одеяло с дупка по средата вместо палто.

28. Когато англичаните се напиват, прихващат венерически заболявания. Когато шведите се напиват, се самоубиват.

29. Руснаците са най-отвратителните туристи на света. Разбира се, те са прекарали детството си, хранейки се с бетон и заобикаляйки изтезания ежедневно, по тази причина през днешния ден не можем да ги виним, че се кипрят по плажовете с всевъзможни финтифлюшки, очила Версаче и впити до болежка плувки Спидо.

30. Никой във Франция не кара хубави коли. Това е по този начин, тъй като французите са комунисти - опасяват се, че в случай че някой показва имотност, не след дълго главата му ще падне отсечена в кофата.

31. В Индия колите не служат за напредване от точка А до точка Б, а за преход от този свят към оня.

32. Да си австралиец, е все едно да си умирител на лъвове - през целия си живот, непрекъснато си нащрек нещо в близост да не те изяде.

33. Смятам, че е непристойно да извръщам глава след девойки в къси поли, които карат велосипед. Главата ми остава неподвижна, само че очите ми го вършат - един път видях личното си чело.

34. Представяте ли си - този едноместен състезателен автомобил Моно, може да бъде каран изцяло законно от кривогледа жена по прав път?!

35. Смятах, че съществата от " Мъже в черно " са измислени, до момента в който не видях стюардесите на Америкън Еърлайнс.

Снимки: cinemagia.ro, metayachts.com, bmwblog.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР