Като хумористична и леко смешна описа Кирил Петков съвпадението със

...
Като хумористична и леко смешна описа Кирил Петков съвпадението със
Коментари Харесай

Кирил за съвпадението на Бойко за външния министър: Леко хумористично е, толкова е невероятно

Като " хумористична " и " леко смешна " разказа Кирил Петков съвпадението със промяната на външния министър Стефан Димитров с неодобрението му от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Това, което мен ме учудва, е, че хора с толкоз доста политически опит, нали те постоянно ни упрекват, че нямаме политически опит, направиха толкоз доста неточности толкоз бързо. За една седмица да дадеш доверие на двама министри, по-късно да ги оттеглиш, да имаш министър-председател, който чува от един политически водач коментар и в идната минута безусловно реагира. И по-късно политическият водач, в тази ситуация Бойко Борисов, да каже " това беше една случайност ". Аз мисля, че дори е леко хумористично, то е толкоз необикновено, че чак е леко смешно ", сподели Петков в коридорите на Народното събрание.

В понеделник пред симпатизанти в София Борисов изрази неодобрението си за Димитров и посъветва служебният министър председател Димитър Главчев да го смени. както " 24 часа " заяви, няколко часа по-късно стана ясно, че Главчев предлага поста да заеме депутатът от ГЕРБ и някогашен външен министър в кабинета " Борисов 2 " Даниел Митов. По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ отхвърли да има общо и изясни, че това е станало " безусловно инцидентно ".

" За страдание виждам, че доста неточности не престават да се случват. Една по-сериозна неточност, която се случи през днешния ден, неприемлива, беше на ръководителя на Народното събрание. Да имаш човек, който си е отдръпнал оставката, в зала, да не го изслушаш, макар че оставката му е в ръцете, входирана в Народното събрание, и най-после да кажеш: " Няма значение, че гласуваме неговата оставка ", знаейки, че ще отиде в Конституционния съд. С други думи, малко влизаме в " Майстора и Маргарита " - тук почва всичко да става допустимо ", разяснява Петков обстановката със сваления началник на Здравната каса Станимир Михайлов по-рано през днешния ден.

Освобождаването му влезе изключително в дневния ред на Народното събрание по предложение на ръководителя Росен Желязков. Михайлов подаде оставката си в края на ноември предходната година дружно със заместника си проф. Момчил Мавров по гледище на партиите от сглобката, които ги издигнаха - ПП-ДБ и ГЕРБ, с цел да може да изчистят между тях механизма за назначенията в регулаторите. Той по този начин и обаче не бе написан и по този начин към този момент пет месеца шефовете на НЗОК бяха с подадени оставки. Оказа се, че през вчерашния ден подуправителят Мавров е отдръпнал оставката си, а през днешния ден сутринта същото е направил и шефът му Михайлов. Въпреки това той бе свален. Той дойде в Народното събрание, само че не му бе дадена думата.

" Вотът на съмнение аз на драго сърце бих го подкрепил, само че казусът е, че не еконституционно аргументиран.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР